Izvor: Pobjeda

Milatović političarima: Sjašite više!

Osnivači Pokreta Evropa sad i bivši ministri finansija i socijalnog staranja i ekonomskog razvoja Milojko Spajić i Jakov Milatović saopštili su danas da su im jedan od glavnih programskih ciljeva opipljive evropske integracije, ali im pitanje o posljednjem Izvještaju Evropskog parlamenta, nije prijalo.
Milatović političarima: Sjašite više!

Jakov Milatović, foto: Vlada CG

Na pitanje kako da im građani vjeruju nakon učešća u Vladi za koju je izvjestilac za Crnu Goru u Evropskom parlamentu Tonino Picula rekao da je konstatovano da je više vremena trošila na unutrašnje razmirice i podjele nego na sam put Crne Gore ka EU, Spajić je odgovorio: “Ko je Tonino Picula, izvinjavam se? Jedan od 650 poslanika?”.

Evropski parlament je saopštio da je imenovao Tonina Piculu za izvjestioca za novu strategiju proširenja Evropske unije.

Na pitanje je, ipak, odgovorio Milatović u žustrijem tonu. On je rekao da će izvještaj o napretku Crne Gore koji će izaći u oktobru ove godine suštinski pokazati što je uradila 42. Vlada Crne Gore.

On je rekao da je Slovačka cio proces pristupanja Evropskoj uniji završila u tri godine, a da Crna Gora pristupa deset godina.

“Jesmo li ja i Miki bili ministri deset godina? Ko je bio na čelu ove zemlje deset godina? Bolje je pitanje zašto nismo ušli u EU 2015. godine? Zašto sa Hrvatskom nijesmo ušli u EU? To su prava pitanja, sve ostalo je klasična demagogija koje su se građani Crne Gore naslušali u prethodnih 30 godina. Sjašite više sa naših leđa! Kažem političarima u Crnoj Gori”, poručio je Milatović.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Milatović: Bratić nije uvrijedila manjine ili nijesam stekao utisak da ih je uvrijedila

Spajić: Predloženi budžet bio bez potrebe za zaduženjem, sa amandmanima to nije sigurno

Spajić: Ulazak u NATO dobra odluka, Briselu bih tražio “pare na sunce”, SPC nije prijetnja po državu Crnu Goru

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

U Tivtu DPS 12 mandata, “Narod pobjeđuje” 10 mandata; U Budvi apsolutna pobjeda DF-a; U Baru DPS 36,4 odsto, Koalicija Demokrate, Evropa sad i Ujedinjena Crna Gora 18,4 odsto…

Uhapšen Dejan Slijepčević, pokušao da unese novac za kupovinu glasova

Danilovgrad: DPS 27,1 odsto, Evropa sad 22,9, DF 14,7

Šavnik: Krivična prijava protiv člana odbora, Aleksić: Glasač nije iz našeg grada