Miličković: Krivokapić bi mogao dići ruku na sebe

Bogu ugodne žene u svojim domovima i pravoslavnim hramovima širom Crne Gore su u molitvi za raslabljenu Vladu Crne Gore. Kao nastojateljica Bogougodnica dala sam narediti da se na glas ili u sebi, 40 puta, ponavlja molitva prigodna za ovo što je snašlo svetosavku politiku i crkvu u Crnoj Gori.
Miličković: Krivokapić bi mogao dići ruku na sebe

Ako su usta suva i ako naviru određene grešne misli, između molitvi su moguće stanke koju mogu trajati koliko je dovoljno popiti po tri gutljaja svježe vode – navela je profesorica nastojateljica “Bogougodnica” Maja Miličković.

Bogougodnice su, kako je rekla, ustanovile da je kod njihovih braće i sestara Alekse Bečića, Zdravka Krivokapića,  divne Zorke Kordić, Milojka Spajića, Janka Odovića, Jakova Milatovića, Jelene Bojović Borovinić, Vesne Bratić i drugih “nastupilo sušno vrijeme duše sa simptomima sujete, uobraženosti, zlih misli i depresije”. 

Bogougodnice strahuju da u njihovim srcima ne živi Gospod, nego samoljublje. Pozivamo Krivokapića i ostale da se pokaju pred Gospodom, a Bogougodnice će učiniti sve ostalo – snagom naše molitve duhovna terapija će biti uspješna a svi navedeni će se osloboditi osjećaja sopstvene važnosti i nezamjenjivosti, srebroljublja i neosjetljivosti prema narodnim i državnim potrebama – poručila je Miličković.

Bogougodnice su danas, kako je kazala, “dok su se molile tokom medijskih nastupa premijera Krivokapića, Spajića, Milatovića, Odovića, ali i Bečića osjetile zli zadah unutrašnje gordosti”.

Kod te činjenice, naš brat mitropolit Joanikije ne može glavu okrenuti. Pozivamo mitropolita Joanikija, pastira brojnih pravoslavnih muškaraca u Crnoj Gori koji sebe iz milošte zovu Zavjetnici ili pripadnici omladine Tvrdoš, da se pridruži molitvi pravoslavnih žena Crne Gore kako bi Krivokapića, Bečića i ostale u aktulenoj Vladi napustila samovolja, gordost i visoko mišjenje o sebi. Kako me je asketska služba i praksa zatekla u Ulcinju, čim sam saznala za depresivne reakcije predsjednika Skupštine, predsjednika Vlade i većine ministara u Vladi Crne Gore pohitala sam u meni najbliži i najdraži hram Svetoga Nikole i molila se. Molitva, koja je otvorena i za muškarce, glasi ovako: “Molimo te dragi Bože da Zdravko Krivokapić i ostali članovi Vlade prihvate sebe ovakve kakvi jesu i kad ne budu u Vladi. Raslabili su se dragi Bože, postali su beslovesni i naginju ka zlu. Daj im snage da prihvate sebe i da ne naude sebi zato što više neće biti u Vladi. Molimo ti se, Gospode, izvedi ih na pravi put i oslobodi iz svih zlih iskušenja i poduhvata a naročito da u ovim teškim trenucima po svetosavlje u Crnoj Gori ne naude sebi i ne dignu ruku na sebe. Podsjeti ih,dragi Bože,da uvijek poslije tuge dolazi radost.  Gospode,molimo ti se za Zdravka Krivokapića, Milojka Spajića, Jakova Milatovića, Janka Odovića, za Žanu Praščević, Vesnu Bratić, Jelenu Bojović Borovinić, za divnu Zorku Kordić i za brojne druge iz Vlade da nađu svoj mir i spokoj i da im bude sve oprošteno. Daj im,dragi Bože,snage da nađu smisao života i izvan vlasti i Vlade i vrati ih,dragi Bože, u blagodatno stanje. Amin” – navela je Miličković.

Bogougodnice, kako je istakla, pozivaju premijera Krivokapića i sve one koji ga u Vladi podržavaju da “odbace grijeh samoljublja koji živi u njima od glave do pete i da u svom srcu prime i zadrže Gospoda”.

Tako će sa smirajem i osmijehom na licu napustiti funkcije i poželjeti zdravlje i dobro onima koji nastavljaju – poručila je Miličković.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

FOTO i VIDEO Proslava bronzane medalje naših lavica, Vuković: Čine sportska čuda i čine Crnu Goru ponosnom; Kapisoda: Rezervnu državu nemamo, ni grb ni himnu

Umro Zoran Radunović, bivši državni sekretar MKI

STANDARD SAZNAJE: Eksplozija ispred kafića “Salvador” na Rimskom trugu, nema povrijeđenih

Zatvara se saobraćaj na mostu ”Širalija” u naselju Rogami