Ministar Adžić zloupotrijebio položaj radi privatnog revanšizma?

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Cetinje su juče, po nalogu državnog tužioca, uhapsili D.T. (43) iz Cetinja zbog sumnje da je izvršio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti”, saopštili su iz Uprave policije (UP).Kako saznajemo od Cetinjana koji su nam se obratili, hapšenje Turčinovića motivisano je isključivo događajem koji se prije par dana zbio u jednom cetinjskom kafiću, kada je Dejan Turčinović ''častio'' pićem svog sugrađanina, inače odlazećeg ministra u tehničkoj Vladi, Filipa Adžića.
Ministar Adžić zloupotrijebio položaj radi privatnog revanšizma?

Prema navodima naših sagovornika, kada je prije nekoliko dana kao gost u jednom cetinjskom kafiću došao Filip Adžić, nakon sto je sjeo, Turčinović je rekao konobaru da “ponese piće izdajniku kada je već došao u svoj grad”.

Ovaj gest bio je povod za ličnu osvetu Filipa Adžića koja je kulminirala lišavanjem slobode Turčinović, nakon što je samovoljno,vjerovatno očekujući od Adžića neko neprijateljsko postupanje, pristupio u prostorije OB sa namjerom da preda oružje koje je posjedovao.

Odmah nakon toga izvršen je i pretres njegove porodične kuće kojom prilikom je, kako se navodi u saopštenju UP, pronađeno oružje i lovačka puška, koje je prethodno predata policiji. Kako su u kući mogli pronaći oružje koje je već bilo predato službenicima OB Cetinje i kakvo je bilo njihovo postupanje prema uhapšenom Turčinoviću, kao i da li je bilo nezakonitog uticaja odlazećeg ministra Adžića na sprovođenje policijskih mjera i radnji, pitanja su na koja institucije moraju građanima dati precizne i brze odgovore.

Da li policijski režim poslije Belvedera svoju bahatost i brutalnost demonstra nad građanima Cetinja, kojima više ni kafanske šale nijesu dozvoljene? Da li nam se ponovo dešava 1923.godina, pitaju se vidno uznemireni i zabrinuti građani Cetinja, iskazujući bezrezervnu podršku svom sugrađaninu i istinskom patrioti Dejanu Turčinoviću.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

STANDARD OBJAVLJUJE ANALIZU SLUČAJA “POKUŠAJ DRŽAVNOG UDARA”: Katnić do detalja opisao i ukazao na kršenja zakona od strane Vijeća Apelacionog suda, niko nije reagovao

Zabrinjavajuća količina oružja u Crnoj Gori: U nelegalnom posjedu građana do 80.000, a legalnom preko 100.000 komada vatrenog oružja

Krivični zakonik ne poznaje nedozvoljenu trgovinu oružjem

Šolc u najtežem intervjuu karijere: Nisam pacifist, ali spašavam svijet od atomskog rata

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Martinović: Hapšenje vlasnika Tehnoputa nema utemeljenje u zakonu

Balota: Pjevaj Marko, pjevaj rode

Kovač: Skandalozna odluka u slučaju Svetlane Vujanović

Skandal: Kovačević pravoslavnu Novu godinu slavio pjevajući ”Leleču Turci, kukaju bule”