test

Ministar Adžić zloupotrijebio položaj radi privatnog revanšizma?

Standard

16/11/2022

08:35

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Cetinje su juče, po nalogu državnog tužioca, uhapsili D.T. (43) iz Cetinja zbog sumnje da je izvršio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti”, saopštili su iz Uprave policije (UP).

Kako saznajemo od Cetinjana koji su nam se obratili, hapšenje Turčinovića motivisano je isključivo događajem koji se prije par dana zbio u jednom cetinjskom kafiću, kada je Dejan Turčinović ''častio'' pićem svog sugrađanina, inače odlazećeg ministra u tehničkoj Vladi, Filipa Adžića.

Prema navodima naših sagovornika, kada je prije nekoliko dana kao gost u jednom cetinjskom kafiću došao Filip Adžić, nakon sto je sjeo, Turčinović je rekao konobaru da “ponese piće izdajniku kada je već došao u svoj grad”.

Ovaj gest bio je povod za ličnu osvetu Filipa Adžića koja je kulminirala lišavanjem slobode Turčinović, nakon što je samovoljno,vjerovatno očekujući od Adžića neko neprijateljsko postupanje, pristupio u prostorije OB sa namjerom da preda oružje koje je posjedovao.

Odmah nakon toga izvršen je i pretres njegove porodične kuće kojom prilikom je, kako se navodi u saopštenju UP, pronađeno oružje i lovačka puška, koje je prethodno predata policiji. Kako su u kući mogli pronaći oružje koje je već bilo predato službenicima OB Cetinje i kakvo je bilo njihovo postupanje prema uhapšenom Turčinoviću, kao i da li je bilo nezakonitog uticaja odlazećeg ministra Adžića na sprovođenje policijskih mjera i radnji, pitanja su na koja institucije moraju građanima dati precizne i brze odgovore.

Da li policijski režim poslije Belvedera svoju bahatost i brutalnost demonstra nad građanima Cetinja, kojima više ni kafanske šale nijesu dozvoljene? Da li nam se ponovo dešava 1923.godina, pitaju se vidno uznemireni i zabrinuti građani Cetinja, iskazujući bezrezervnu podršku svom sugrađaninu i istinskom patrioti Dejanu Turčinoviću.

Ostavite komentar

Komentari (0)