test

Ministar Dukaj u SAD-u o informatičkoj bezbjednosti

Standard

19/11/2022

08:55

Posjeta se realizuje na poziv visokih zvaničnika State Departmenta i udruženja iz dijaspore od 22. novembra do 3. decembra 2022

Ministar javne uprave Maraš Dukaj boraviće u SAD-u gdje će sa predstavnicima institucija zaduženih za sajber razgovarati o informacionoj bezbjednosti u odnosu na sajber napade kojima je Crna Gora nedavno bila izložena.

– Posjeta će omogućiti razmjenu mišljenja sa predstavnicima institucija Sjedinjenih Američkih Država, kojom prilikom će ministar razgovarati na teme decentralizacije i funkcionisanja lokalne samouprave reforme javne uprave, digitalne transformacije i informatičke bezbjednosti, te predstaviti planove koje Crna Gora ima u ovoj oblasti – navodi se u predlogu platforme.

Riječi će biti i o planovima za upravljanje digitalnom transformacijom, te decentralizaciji lokalne samouprave.

Posjeta se realizuje na poziv visokih zvaničnika State Departmenta i udruženja iz dijaspore od 22. novembra do 3. decembra 2022.

Podsjećamo, informacioni sistem Vlade Crne Gore bio je meta sajber napada u avgustu ove godine. Pravni ataše Federalnog istražnog biroa (FBI-a) iskazao je spremnost FBI-a za konkretnu podršku Crnoj Gori u odnosu na sajber napade.

Izvor: Portal Dan
Izvor (naslovna fotografija):

Maraš Dukaj; Vlada CG

Ostavite komentar

Komentari (0)