Ministarstvo odgovorilo: Helikopter MUP-a Srbije sa Porfirijem u Crnu Goru ušao bez dozvole

Savjet za građansku kontrolu rada policije po sopstvenoj inicijativi provjerava postupanje policijskih službenika Sektora granične policije prilikom ulaza i izlaza iz Crne Gore delegacije Srpske pravoslavne crkve (SPC) dana 3. avgusta 2022.
Ministarstvo odgovorilo: Helikopter MUP-a Srbije sa Porfirijem u Crnu Goru ušao bez dozvole

Izvor: portal Analitika

S tim u vezi tražili su od Ministarstva vanjskih poslova informaciju o tome da li je let helikoptera Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije najavljen diplomatskim putem državnim organima Crne Gore i da li je MVP odobrilo taj let.

Iz Ministarstva je stigao sljedeći odgovor:

“Ministarstvo dana 03. 08, kao ni pet radnih dana prije tog datuma nije zaprimilo zahtjev za odobravanje preleta kroz vazdušni prostor i slijetanje na teritoriju Crne Gore helikoptera MUP-a Srbije od strane Ambasade Srbije u Podgorici”, naveli su u saopštenju.

Dokument je potpisao državni sekretar u Ministarstvu vanjskih poslova Ljubomir Mišurović.

Povodom načina na koji je taj helikopter ušao u Crnu Goru, a potom i sletio, traju kontroverze od 3. avgusta, kada je ugovor i potpisan.

Zbog toga je regionalni šef Graničke policije Vasko Aković podnio ostavku, rezigniran time što nije bio informisan o letu.

No, iz Uprave policije tada su saopštili kako je sve urađeno po zakonu, te da je Aković upoznat sa svime i to pošto je helikopter – sletio u Podgoricu.

”Izjašnjenje direktora Uprave policije Zorana Brđanina još uvijek nije pristiglo u Savjet kao ni povratna informacija o hitno izdatoj preporucI da Uprava policije, posebnim saopštenjem, reaguje na navode predsjednika Vlade, dr Dritana Abazovića, u odnosu na policijskog starješinu Vaska Akovića, saopštenim na konferenciji za štampu u Vili Gorica od 4.08.2022. godine, kojima je istog doveo u vezu, bez ponuđenih dokaza, sa tolerisanjem prekograničnog šverca i drugim nezakonitim radnjama”, zaključuje se u saopštenju.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

DRŽAVNI SKANDAL: Ko je kršio zakon: Sve tajne ,,leta X“

SRĐA PAVLOVIĆ: Opsada Dubrovnika – rat za mir

Skandal u Mađarskoj pred izbore: Otkriveno da Rusija godinama ima pristup državnim tajnama

Pet stvari koje bi trebalo znati o slučaju Dijane Hrkalović

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Abazović i Adžić šetaju Stradunom sa Ratkom Kneževićem

Samardžić: Ključno pitanje po čijem nalogu je lansirana priča puna neistina

Vatra uništila potkrovlje kuće: Vlasnik tvrdi da je požar podmetnut

Davidović: Željezari da se vrati ono što je oteto, nadamo se da će država održati riječ