Mirsada Suljević nova predsjednica Alijanse žena DPS u Tuzima: Osvješćivanje o rodnoj ravnopravnosti naš je imperativ

Nakon održane Izborne konferencije Alijanse žena DPS-a u Tuzima, novi odbor je juče održao konstitutivnu sjednicu i za predsjednicu izabrao Mirsadu Suljević, saopšteno je iz DPS-a.
Mirsada Suljević nova predsjednica Alijanse žena DPS u Tuzima: Osvješćivanje o rodnoj ravnopravnosti naš je imperativ

Foto: Alijansa žena DPS

Novoizabrana predsjednica obratila se prisutnim članicama nakon izbora i navela da je Alijansa žena snaga kojoj želi da pruži svoj doprinos kao žena, ali i kao “neko ko se profesionalno bavi kontrolom pravilne primjene Ustavom i zakonom zagarantovanih prava”.

“Trudiću se da akcenat svog djelovanja stavim i na osvješćivanju cjelokupne populacije mog kraja, ali i članstva naše partije o mogućnostima koje im zakon pruža za ostvarivanje svojih prava i obaveza. Takođe, potrebno je da svi zajedno, ali i svako od nas pojedinačno, damo najbolje od sebe u borbi protiv svih oblika nasilja u našem društvu”, poručila je ona.

Foto: DPS
Foto: DPS

“Mirsada Suljević je rođena 1972. godine u Podgorici. Završila je srednju građevinsko-geodetsku skolu “Inž. Marko Radević” u Podgorici, a pohađala je i Građevinski fakultet UCG. Studije prava i zvanje diplomiranog pravnika je stekla na Pravnom fakultetu UCG. Prepoznata je po svom dugogodišnjem angažmanu u Demokratskoj partiji socijalista kao rukovoditeljka kancelarije za pravna pitanja u Opštinskom odboru Glavnog grada”, naveli su iz Alijanse žena DPS-a.

Prvi radni angažman je, kako dodaju, imala u privatnom sektoru kao preduzetnica-rukovoditeljka, a zatim je radila u sektoru osiguranja.

“Od 2013. godine bila je radno angažovana u DOO „Zelenilo“ osnovanog pod okriljem Glavnog grada, i to na poziciji referenta za opšte i pravne poslove, a od početka 2016. godine je na poziciji pravne savjetnice – kontrolora u Agenciji za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama”, zaključuju u saopštenju.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

SRĐA PAVLOVIĆ: Opsada Dubrovnika – rat za mir

Bojanić-Lalović predsjednica odbora Alijanse žena DPS Glavnog grada

AŽ DPS: Mihrija Škrijelj izabrana za predsjednicu Alijanse žena DPS Petnjica, zaslužujemo jednake šanse

Hoće li Univerzitet Crne Gore još jednom pasti na ispitu

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

PARKINS ILI NERVOZA: Širi se video Putina koji ukazuje da se stvarno čudno ponaša (VIDEO)

STAV: Druga stvarnost oca Perovića

Sky aplikacija razotkrila ubice Nemanje Prelevića i Danila Pekovića

SDT podiglo optužnicu protiv osam osumnjičenih za dvostruko ubistvo na Veruši