Muratović: Nadležne institucije da rade svoj posao i reaguju na poplavu govora mržnje i mizoginije

Mizoginija, seksizam, govor mržnje usmjeren prema djeci, prijetnje i montaže u cilju targetiranja opozicionih aktivista za sada u potpunosti nailaze na skrštene ruke onih koji su nadležni i koji bi – da je ovaj sistem iole sposoban – vinovnike i njihove nalogodavce već pronašli i sankcionisali.
Muratović: Nadležne institucije da rade svoj posao i reaguju na poplavu govora mržnje i mizoginije

 Jučerašnji napadi na porodicu Martinović samo su kontinuitet nečega čemu su dugo izloženi neistomišljenici vlasti od strane onih koji su na internetu zaduženi za jezive kampanje, saopštio je član Izvršnog odbora DPS Crne Gore Boris Muratović. 

“Podsjetićemo da konstantnu metu predstavljaju brojni drugi crnogorski aktivisti, pa i neke od članica Demokratske partije socijalista, poput Aleksandre VukovićNine PerunovićAmine BrahićDrite Llolla, ali i funkcionerki drugih građanskih stranaka, među kojima su najočitiji primjeri mržnje prema Draginji Vuksanović – Stanković“, poručio je Muratović.

Sve to, nažalost, kako navodi Muratović, protiče bez reakcije nadležnih iz izvršne i sudske vlasti, iako, kako kaže,  “ovakva targetiranja i konstantno emitovanje mržnje mogu imati izuzetno negativne posljedice po čitavo društvo”.

“Demokratska partija socijalista poziva institucije da prestanu sjedjeti skrštenih ruku, da se manu ispraznih saopštenja i da počnu da rade svoj posao – jer ćemo u suprotnom dobiti situaciju u kojoj će razni plaćenici vlasti sve direktnije i represivnije uticati na slobodu govora. Opozicione pristalice, pritom, ohrabrujemo da nastave sa aktivizmom, svjesni u kojoj mjeri oni doprinose tome da se u poplavi populizma čuje – istina. A istinu niko ne može zabraniti, na koliko god besprizorne načine to pokušali da učine”, zaključio je Muratović.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Zajedničkim djelovanjem efikasno riješiti problem govora mržnje

Svaki građanin i građanka može imati ulogu u borbi protiv govora mržnje

Političari podstiču govor mržnje, bez odgovora institucija

GOVOR ĐUKANOVIĆA: Sumirao uspjehe i propuste trodecenijske vladavine – “Potrebna moderna DPS, partija za novo doba”

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Hrvatska policija vraća istragu na početak: Matejevi drugovi opet na poligrafu

Pipenova nevjerna supruga: ISPUNJAVAO JOJ SVE HIROVE, VARALA GA SA 22 GODINE MLAĐIM

Avion Air Montenegra bez znanja carine letio do Portugala

HARASANI za Standard: Inspekcija će biti obaviještena o svakom zahtjevu za skraćenje radnog vremena