test

MVP: Ambasada CG na Kosovu zaštitiće crnogorskog državljanina, biće mu obezbijeđena pravna pomoć

Standard

28/06/2021

22:35

Povodom današnjeg slučaja privođenja mladića iz Podgorice na Gazimestanu, Ministarstvo vanjskih poslova informiše javnost da je Ambasada Crne Gore u Prištini kontaktirala kosovske vlasti. Od nadležnih organa Kosova, obaviješteni smo da se trenutno preduzimaju sve neophodne aktivnosti na rasvjetljavanju slučaja i da će mladiću biti obezbijeđena pravna pomoć, saopštili su iz Ministarstva vanjskih poslova.

Povodom ovog događaje se oglasio i crnogorski premijer Zdravko Krivokapić koji je zatražio od prištinskih vlasti da saopšte da li su i zašto danas uhapsili državljanina Crne Gore tokom obilježavanja Vidovdana na Gazimestanu. On je zahtijevao da mladić bude pušten na slobodu ukoliko nije počinilac krivičnog djela.

Iz MVP-a navode da će ambasada Crne Gore nastaviti intenzivnu komunikaciju u cilju pridobijanja više informacija, o čemu će javnost biti blagovremeno informisana. 

Ovom prilikom, pozivamo sve političke aktere da od pomenutog slučaja ne prave još jedan poligon za političke obračune, već da dozvole, kako crnogorskim, tako i kosovskim institucijama da urade svoj dio posla. Ambasada Crne Gore na Kosovu preduzeće sve potrebne aktivnosti u pravcu zaštite crnogorskog državljanina, poručuju iz Ministarsva vanjskih poslova.

Ostavite komentar

Komentari (0)