Izvor: Gradski portal

Nikolić: Ćutnja tužilaštva u slučaju Abazovića dokaz da postoji politički uticaj na institucije

Iako je tužilaštvo do sada ekspresno reagovalo kada se materijal sa SKY aplikacije, u kojoj su spomenuti bivša predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica, kao i policijski službenici Milović i Lazović, objavljivao u medijima, to nije slučaj sa prepisakama u kojima se bivši premijer Dritan Abazović dovodi u vezu sa jednim kriminalnim klanom, piše Gradski portal.
Nikolić: Ćutnja tužilaštva u slučaju Abazovića dokaz da postoji politički uticaj na institucije

Foto: FIlip Filipović

Urednica M portala Danica Nikolić za Gradsku televiziju kaže da to ukazuje na politički uticaj u radu SDT-a.

M portal sedmicama objavljuje prepiske sa SKY aplikacije u kojima se bivši premijer Dritan Abazović navodno dovodi u vezu sa kriminalnim klanom.

Urednica tog portala Danica Nikolić podsjeća da su prepiske sa SKY aplikacije bile inicijalne za pokretanje brojnih predmeta. Kaže da sama aplikacija ne mora da bude dokaz, ali je dobar temelj svim tužilaštvima da istražuju i prikupljaju relevantne dokaze. Ipak, crnogorsko tužilaštvo još ne reaguje.

“Zanimljivo je da nema nikakve reakcije iz tužilaštva. Sa druge strane to je zabrinjavajuće, jer se po objavama i direktivama premijera vrlo ekspresno reagovalo. Tome smo svjedočili u nekim ranijim slučajevima. I o tome je M portal pisao, da zapravo postoji politički uticaj na institucije na koje ne bi trebalo da ga bude, to će se nekad utvrditi u kojoj mjeri je postojao ili postoji”, kazala je.

Nikolić se nada da će sada, nakon pada Vlade, tužilaštvo reagovati i preduzeti ono što su, kako kaže, bili u obavezi da preduzmu mnogo ranije.

“Vrlo aktivno se oglašavaju iz tužilaštva po zahtjevima iz Vlade. U ovom slučaju to izostaje. Pitali ste i vi i mi, javnost ostaje bez odgovora šta državno tužilaštvo radi tim povodom, ali evo da vidimo sada kad se smanji politički uticaj na njih u kom pravcu će to ići”, dodaje NIkolić.

Ovim povodom oglasio se i portparol SD-a Nikola Zirojević, nakon što je, kako navodi, bivši premijer u Skupštini potvrdio da su svi materijali sa SKY aplikacije autentični. Zirojević je pozvao SDT na reakciju.

Podsjećamo, samo sat nakon što je premijer Dritan Abazović optužio potpredsjednika Vlade Raška Konjevića i poslanika Predraga Boškovića da rade na destabilizaciji države pod patronatom privatne kompanije Bemax, Specijalno državno tužilaštvo formiralo je predmet.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Aplikacija SKY pogubna za kriminalne grupe u Crnoj Gori

M PORTAL: „Škaljarci“ nabavili kriptovane telefone za Abazovića, u grupi i Jovica Vukotić?

Pala Vlada Dritana Abazovića

TRAŽE SE DODATNA POJAŠNJENJA: Evropski sudovi odlažu presude zbog dokaza iz “SKY” aplikacije

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

OPSTRUKCIJA LETA SA 200 NAVIJAČA „LAVICA“: Uprava podgoričkog aerodroma pokušava da spriječi odlazak za Ljubljanu

OBAVEZNO POGLEDATI: Komentari na tvit Dritana Abazovića

Crnogorski navijači u Sloveniji, uz ,,lavice” do kraja! (VIDEO)

Ukinuto rješenje o puštanju Vesne Medenice na slobodu