Nikolić: Naredni izbori biće dan D za Crnu Goru i dalji kurs njenog razvoja

Suverenistički blok, bez obzira na modalitet nastupa mora pokazati jasnu koheziju i efikasnu saradnju a građani moraju shvatiti da je sudbina Crne Gore u njihovim rukama i da pobjedu neće donijeti niko - sem oni sami, saopštio je portparol i poslanik Demokratske partije socijalista, Miloš Nikolić koji naredne, vanredne parlamentarne izbore vidi kao
Nikolić: Naredni izbori biće dan D za Crnu Goru i dalji kurs njenog razvoja

Nikolić

Nikolić je ukazao da je jučerašnji autorski tekst predjsenika Mila Đukanovića izazvao “buru komentara sa različitih političkih i medijskih adresa”.

– Nizali su se komentari perjanica iz pokreta Evropa sad, pojedinaca iz GP URA, jurišnika Bratislava Stojiljkovića sa raznih medijskih ispostava BIA koji se protežu od Borbe do Adrie. Briljirali su i brojni pojedinci i bivši konstituenti iz nekadašnje koalicije “Za budućnost Crne Gore”. Ono što je ipak bilo najtužnije jeste zaključak koji se jasno nametao da je Jole Vučurović zvučao gotovo kao portparol svih pomenutih struktura zajedno. Jer sadržina, vokabular ali i domet političke pameti svih navedenih, gotovo da se nije razlikovao – kazao je Nikolić.

Zbog toga su, ističe on, poruke iz teksta Đukanovića još značajnije jer, kako ističe, sve što živimo danas i svi izazovi sa kojima se suočavamo uzrokovani su rezultatom izbora 30. avgusta.

– I prije tih izbora jasno smo upozoravali javnost da je glas za Uru glas za Demokratski front, te da suštinske razlike u politici između ove dvije strukture nema bez obzira što su jedni tvrdi unionisti a drugi deklarativni suverenisti. Prethodne dvije minule godine, sa posebnim akcentom na posljednje događaje, jasno su potvrdile ispravnost takvog stanovišta. Pa ipak, ako smo kao društvo jednom dozvolili da budemo zavedeni zelenom politikom malog Napoleona, drugi put na to nemamo pravo. U sedmicama ili mjesecima pred nama slijede nam vanredni parlamentarni izbori na kojima nemamo pravo na grešku.

Suverenistički blok, bez obzira na modalitet nastupa mora pokazati jasnu koheziju i efikasnu saradnju a građani moraju shvatiti da je sudbina Crne Gore u njihovim rukama i da pobjedu neće donijeti niko – sem oni sami. Sa druge strane političkog spektra razlike gotovo da nema – i jučerašnje reakcije su to još jednom dokazale. Zbog toga, naredni izbori biće dan D za Crnu Goru i dalji kurs njenog razvoja. I samo svi zajedno toga dana možemo odbraniti temeljne vrijednosti od kojih mora biti satkana budućnost Crne Gore kao moderne, evropske, sekularne, antifašističke države i punopravne članice EU – zaključuje Nikolić.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

SRĐA PAVLOVIĆ: Opsada Dubrovnika – rat za mir

Nikolić: Ukoliko se manjinska vlada ne formira narednih dana, završiti priču o njoj i krenuti u pripremu izbora

Nikolić: Agresija Rusije na Ukrajinu je vododjelnica, vrijeme je da se političke snage u Crnoj Gori jasno odrede

Abazović: Nema kalkulacija sa prozapadnim putem, Crna Gora najbliža opciji da zadrži postojeći sastav Vlade

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

SDT formiralo predmet protiv tri člana Odbora i v.d. direktora Regionalnog vodovoda

CRNOGORSKA POLITIČKA BERZA: Počela trgovina, partijski organi utvrđuju cijenu

Vatra uništila potkrovlje kuće: Vlasnik tvrdi da je požar podmetnut

Vukadinović: Ako Vlada opstane, insistiraće se na “Otvorenom Balkanu”