Nikolić: Zahtjev DF-a je nastavak udaljavanja Crne Gore od EU, u šaci drže većinu i propalog premijera

Zahtjev DF-a, upućen smijenjenoj Abazovićevog vladi, kojim se traži poništavanje odredbi Zakona o međunarodnim restriktivnim mjerama, što suštinski znači i – poništavanje odluke Vlade o pridruživanju sankcijama Rusiji, nastavak je djelovanja ovog političkog saveza u cilju udaljavanja Crne Gore od njenog članstva u Evropskoj uniji, poručio je portparol Demokratske partije socijalista (DPS) Miloš Nikolić.
Nikolić: Zahtjev DF-a je nastavak udaljavanja Crne Gore od EU, u šaci drže većinu i propalog premijera

Miloš Nikolić

On je kazao da je ovo još samo jedno, u nizu činjenja kojima se Crna Gora želi trajno zaustaviti i skloniti sa evropskog puta.

“Pored brojih upozorenja koja su stigla sa najviših međunarodnih adresa i stanja potpune blokade u kojem se naša država nalazi, zahvaljujući neznavenoj, nesposobnoj i državno-neodgovornoj vlasti”, dodao je Nikolić.

Portparol DPS-a smatra da je očigledno da “DF parlamentarnu većinu i propalog premijera drži u šaci, čime se nastavlja sistemsko i institucionalno uništavanje Crne Gore”.

“Takođe, jasno je i da partije, kojima su puna usta priče o građanskoj i evropskoj Crnoj Gori a koje su dio nakaradne vlasti, ne mogu da se otrgnu iz kandži Demokratskog fronta, zagovornika “srpskog sveta””, ukazao je Nikolić.

On je kazao da crnogorsku javnost ne bi iznenadilo ako partije parlamentarne većine, one koje se deklarativno predstavljaju proevropskim zajedno sa proruskim DF-om, Crnu Goru uvedu u Open Balkan.

“Osim toga, neće biti ni iznenađenje ako ucijenjeni i poniženi premijer na prvoj sljedećoj sjednici Vlade u tehničkom mandatu ukine odluku od uvođenju sankcija Rusiji, jer je mnogo puta do sada svojim postupanjima pokazao da mu je sluganstvo Demokratskom frontu i beogradskom šefu na prvom mjestu”, zaključio je Nikolić.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

STANDARD OBJAVLJUJE ANALIZU SLUČAJA “POKUŠAJ DRŽAVNOG UDARA”: Katnić do detalja opisao i ukazao na kršenja zakona od strane Vijeća Apelacionog suda, niko nije reagovao

Pala Vlada Dritana Abazovića

Skupština razriješila Konjevića i Krivokapića,  bez većine za sudije Ustavnog suda

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

ONA JE NAJPAMETNIJA ŽENA NA SVIJETU: Inteligencijom je nadmašila sve, a fakultet je odmah napustila

Milatović: Sa starom većinom i manjinskim strankama možemo do dvije trećine, SDP će ispod cenzusa, SD satelit partija

Uhapšeni Crnogorci povezani sa italijanskom Ndrangetom?

Sa punim koferom marihuane krenuli u Crnu Goru