Objavljen Nacrt zakona o Vladi; imaće 14 resora, bez turizma

Vlada Crne Gore objavila je Nacrt zakona o Vladi po kojem bi centralni organ izvršne vlasti u narednom periodu trebao da ima 14 resora. Zakonom se uređuju pitanja koja se odnose na sastav Vlade, njen mandat, organizaciju, način rada, odlučivanje i odnos sa drugim državnim organima.
Objavljen Nacrt zakona o Vladi; imaće 14 resora, bez turizma

Zgrada Vlade Crne Gore

U tekstu zakona su predviđeni i resori koji će činiti Vladu. 

To su: Ministarstvo pravde i ljudskih prava, Ministarstvo odbrane,Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo finansija, Ministarstvo vanjskih poslova, Ministarstvo javne uprave, Ministarstvo prosvjete i nauke, Ministarstvo ekonomije, Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, Ministarstvo rada i socijalnog staranja, Ministarstvo prostornog planiranja i ekologije, Ministarstvo kulture i medija i Ministarstvo sporta i mladih.

“Predstavnici Vlade, po pozivu, mogu učestvovati u radu Skupštine i njenih radnih tijela kada se razmatra predlog zakona ili drugog akta koji je Skupštini predložio drugi ovlašćeni predlagač”,piše u Nactu zakona.

Precizira se da premijer, odnosno član Vlade prisustvuju sjednici Skupštine na kojoj se predsjedniku Vlade, odnosno članu Vlade postavlja poslaničko pitanje.

“Predstavnici Vlade koji učestvuju u radu Skupštine i njenih radnih tijela dužni su da zastupaju stavove Vlade. Predstavnici Vlade mogu tražiti odlaganje razmatranja, odnosno donošenja zakona ili drugog akta, radi zauzimanja stava Vlade”, navodi se u Nacrtu zakona.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Objavljen Nacrt zakona o Vladi: Nema zaduživanja u tehničkoj Vladi, premijer i ministri obavezni da se odazovu pozivu Skupštine

Katnić pisao Tužilačkom savjetu: Nezabilježena prevara i zloupotreba službenog položaja TS-a i Fonda PIO

Pala Vlada Dritana Abazovića

Katnić Aligrudiću dao novi rok: Prevarili ste dio članova TS, imate još tri dana da mi dostavite tražene podatke

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

UTAJA POREZA: Krivična prijava za 24 osobe, među njima i bivši fubaler Željko Janović

Bunar u Zagoriču obezbijediće dodatne količine vode za sjeverni dio grada

Europol objavio listu bjegunaca, uvršteni i pripadnici CG klanova

AUTO-PUT DAJE REZULTATE; UP za Standard: Od otvaranja auto-puta na magistralnom putu Podgorica-Kolašin nema poginulih