Odbor za bezbjednost i odbranu odložio saslušanja, na sjednicu nijesu došli Bošković, Čavor, Krapović i Bogdanović

Sjednica Odbora za bezbjednost i odbranu, za koju su planirana kontrolna saslušanja čelnika bezbjednosnog sektora i glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića o navodima Europola u vezi sa službenicima Uprave policije Petrom Lazovićem i Ljubom Milovićem, odgođena je.
Odbor za bezbjednost i odbranu odložio saslušanja, na sjednicu nijesu došli Bošković, Čavor, Krapović i Bogdanović

Na sjednicu se nijesu pojavili poslanici Demokrata Dragan Krapović i Boris Bogdanović, kao ni poslanici Demokratske partije socijalista (DPS) Predrag Bošković i Branko Čavor.

Za današnju sjednicu bilo je predviđeno saslušanje ministara unutrašnjih poslova Filipa Adžića, direktora Uprave policije Zorana Brđanina, vršioca dužnosti direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost Sava Kentere i šefa Specijalnog policijskog odjeljenja Predraga Šukovića o navodima Europola koji dvojicu službenika Uprave policije, Petra Lazovića i Ljuba Milovića, povezuju sa Kavačkim kriminalnim klanom.

Podsjetimo, sjednica koja je trebalo da bude održana 9. maja je odložena, između ostalog, zbog zahtjeva Novovića, koji je kao razlog naveo akciju hapšenja predsjednika Privrednog suda Blaža Jovanića.

Predsjednik Odbora Milan Knežević kazao je novinarima da sumnja da su neki od kolega DPS-a pod uticajem kavačkog klana.

“Postavljam pitanje kome je u interesu da se ne održi ova sjednica na kojoj treba da se raspravlja o dokumentima Europola. Očigledno da je neko opstruirao istragu. Počinjem da sumnjam da neki od kolega iz DPS-a su po direktnim uticajem kavačkog klana i ne žele da dođu na ovu sjednicu. Pokušavaju da dobiju na vremenu da me smijene. Mene pokušava da smijeni kavački klan”, naveo je Knežević.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

POSTIZBORNI NAPAD NA BOŠNJAKE U PLJEVLJIMA, Savjet ocijenio: Policija da ne balansira i izjednačava žrtvu sa nasilnicima, nijesu svi napadači obuhvaćeni postupkom

KO JE KOMNADOVAO KRIMINALCIMA: Knežević privatno u Beogradu, sjutra bi trebao da se vrati na posao

Sjutra saslušanje Sekulovića, Vukšića, Novovića i Brđanina povodom prijetnji u “gluvoj sobi”

Bošković: Razdvojiti ko je s kriminalcima komunicirao kako bi spriječio krivična djela, a ko iz drugih razloga

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Vlada usvojila informaciju o nabavci vozila za MUP, direktni letovi iz Saudijske Arabije, za Ruse i Bjeloruse dupla provjera ekonomskog državljanstva

DRECUN ZA STANDARD: Zbog asimetrije u odnosima SNP-a i ostatka vlade može stradati Budžet, javni dug i Evropa sad

Marković: Logično da dođe do prekompozicije u odborima;Knežević: Lazović bio kod Đukanovića na dan kad DPS nije došao na Odbor

Radovanić sa Vajcom: Snažna podrška EU putu i reformskim procesima