ODRŽAVANJE SJEDNICE BEZBJEDNO: Obavljena kontradiverziona kontrola zgrade, postavljeni uređaji, policija obezbjeđuje trasu do CT

Uoči današnjeg zasijedanja sjednice Skupštine Crne Gore koja će se održati na Cetinju, a na kojoj će se, između ostalog, birati novi predsjednik Skupštine, te predsjednik i članovi 43. Vlade Crne Gore, policija je pojačala kontrolu i kako saznajemo, obezbjeđuje trasu do Cetinja za poslanike i novinarske ekipe.
ODRŽAVANJE SJEDNICE BEZBJEDNO: Obavljena kontradiverziona kontrola zgrade, postavljeni uređaji, policija obezbjeđuje trasu do CT

Kako saznajemo, policija je izvršila i duplu kontradiverzionu kontrolu zgrade cetinjskog Parlamenta, jednom tokom noći i drugi put jutros, a sve zbog velikog broja lažnih dojava i prijetnji eksplozivnim napravama u različitim objektima tokom aprila mjeseca.

Prema informacijama Standarda, na ulazu zgrade postavljeni su i uređaji za kontradiverzionu kontrolu.

Unutar i u neposrednoj blizini zgrade nalaze se službenici policije koji će tokom sjednice obezbijediti sigurnost poslanika i svih pristunih.

Sudeći prema podacima kojima Standard raspolaže, da se pretpostaviti da su učestale lažne dojave o postavljenim bombama u školama i drugim objektima širom Crne Gore, bile uvod u današnje održavanje sjednice crnogorskog Parlamenta.

To iz razloga što je Prvo redovno zasijedanje Skupštine Crne Gore u 2022. godini zakazano na neuobičajen način inicijativom 46 poslanika, zbog čega je postojalo veliko nezadovoljstvo određenih struktura. Sve to bio je razlog da Uprava policije pojača kontrole.

Ipak, što se tiče bezbjednosti, saznajemo, sjednica se može odvijati nesmetano.

Podsjetimo, sjednicu je sazvalo 46 poslanika političkih partija koje su pružile podršku za formiranje manjinske vlade mandatara Dritana Abazovića, a među kojima su Građanski pokret URA, Socijalistička narodna partija, Socijaldemokratska partija, Bošnjačka stranka, Albanska lista i CIVIS, kao i Demokratska partija socijalista.

Poslanik DF i potpredsjednik Skupštine Strahinja Bulajić koji je predsjedavao Skupštinom nakon smjene Alekse Bečića, podnio je ostavku na tu funkciju i odbio da sazove kolegijum, na kome bi se razgovaralo o predstojećoj sjednici. Nakon inicijative 46 poslanika, da sazove sjednicu odbila je i druga potpredsjednica iz redova PzP Branka Bošnjak.

Poslanici su Skupštinu zakazali za četvrtak, 28. april 2022. u zgradi Skupštine Prijestonice Cetinje sa početkom u 12 sati, a njome će predsjedavati potpredsjednik Ervin Ibrahimović.

Zbog sazivanja sjednice krivične prijavu protiv 46 poslanika podnio je poslanik Marko Milačić, a da će isto učiniti najavile su i Demokrate.

Doskorašnji pemijer Zdravko Krivokapić, čijoj Vladi je izglasano nepovjerenje, pozvao je Specijalno državno tužilaštvo da hitno reaguje po službenoj dužnosti kao i po krivičnoj prijavi koja je podnijeta protiv 46 poslanika parlamenta zbog sumnje da su, kako je naveo, “neovlašćenim zakazivanjem sjednice redovnog, proljećnjeg zasijedanja Skupštine 28. aprila na Cetinju bez odobrenja vršioca dužnosti predsjednika Skupštine ili drugog lica nadležnog prema Poslovniku Skupštine i Ustavu CG, “organizovali kriminalnu grupu radi izvršenja krivičnih djela samovlašća, zloupotrebe službenog položaja, te krivičnih djela protiv državnih organa i Ustavnog poretka Crne Gore”.

Na dnevnom redu sjednice zakazane za četvrtak su sljedeće tačke:

Izbor predsjednika Skupštine Crne Gore;
Izbor predsjednika i članova 43. Vlade Crne Gore;
Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama;
Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dodatnu vrijednost;
Predlog zakona o privremenim mjerama za ograničavanje cijena proizvoda od posebnog značaja za život i zdravlje ljudi;
Izbori i imenovanja.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Smijenjen Aleksa Bečić

(UŽIVO) Živković pozvao vladajuću većinu da odlože glasanje o tužilačkim zakonima i sjednu za pregovarački sto: Dogovorimo se u narednih 20 dana oko izbora VDT, uglednih pravnika i sudija Ustavnog suda

Bogdanović Bulajiću: Ne zakazujte sjednice Skupštine dok se tri koalicije ne obavežu da neće sa DPS

Na Odboru podržan Zakon o akcizama, poslanici traže od Bulajića da do kraja marta zakaže sjednicu

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

ODRŽAVANJE SJEDNICE BEZBJEDNO: Obavljena kontradiverziona kontrola zgrade, postavljeni uređaji, policija obezbjeđuje trasu do CT

DPS, URA, SNP, SDP i BS zatražili odlaganje lokalnih izbora za 30. oktobar, dostavljen predlog

Potvrđena optužnica za planiranje likvidacije tužioca i policijskih službenika

Bez temeljnog ugovora i „Otvorenog Balkana“ kako je namjerio SNP