test

PAVIĆEVIĆ: Knežević mi crta metu, nemam veze sa skidanjem zabrana za Belivuka i Miljkovića

S Rastoder

27/05/2022

11:05

Bivši načelnik Centra bezbjednosti Milovan Pavićević je u saopštenju dostavljenom Standardu demantovao navoda Predsjednika skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu Milana Kneževića da je, dok je bio na toj funkciji, ukinuo mjeru zabrane ulaska u Crnu Goru Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću. Knežević je Pavićevića pominjao u više navrata u medijskim gostovanjima.

“U cilju istinitog i činjeničnog informisanja javnosti, sprečavanja potencijalnog crtanja meta, kao i
zaštite ličnog, porodičnog i profesionalnog integriteta, dužan sam reagovati i obavjestiti javnost da sa iznijetim navodima apsolutno nemam nikakve veze. Evidentno je da se radi o gruboj neistini, izmišljenoj konstrukciji, tendencioznoj i skrivenoj podmetačini. Kao načelnik podgoričke policije nisam bio u mogućnosti a ni ovlašćen da u ime Centra bezbjednosti donosim odluke takve prirode i da sa lokalnog nivoa bilo kojem licu ukidam mjeru zabrane ulaska u Crnu Goru.

Takvu nadležnost nije imala ni jedna operativna jedinica u sastavu Centra bezbjednosti sa kojim sam rukovodio, a takođe ni tada, a ni sada takvo ovlašćenje nema ni jedan Centar ili Odjeljenje bezbjednosti, kao organizaciona jedinica policije  lokalnog nivoa. Riječ je o jednostavno provjerljivim procedurama”, rekao je Pavićević.

Izvor (naslovna fotografija):

Milovan Pavićević

Ostavite komentar

Komentari (0)