test

Piperović: Tužiću Abazovića, neka na sudu kaže zašto je Ubović opasniji od DPS-a, Kube, zemalja Latinske Amerike i cijele Rusije

Standard

15/09/2022

08:23

Sinoćnja izjava predsjednika URE Dritana Abazovića, da je njihov najveći neprijatelj pred podgoričke izbore, Ranko Ubović, skandalozna je sama po sebi, ocijenio je advokat Zoran Piperović. On je najavio da će podnijeti tužbu protiv Abazovića zbog povrede prava ličnosti i “evo prilike da se tamo kaže zašto je gospodin Ubović opasniji od DPS-a, Kube, zemalja Latinske Amerike i cijele Rusije”.

Skandalozna izjava Abazovića, kaže Piperović, ima dvije dimenzije-sociološku i ljudsku.

“Ovu prvu zato što je neshvatljivo da neprijatelj jedne partije može da bude čovjek izvan politike. Čovjek koji je uspješan privrednik. Ako nije iz politike, a evidentno nije, takav čovjek može da ima “neprijatelje“ samo u policiji, tužilaštvu, sudu. Ako to zaslužuje”, ističe Piperović.

Kako je dodao, koliko mu je poznato, Ubović nije pod krivičnim progonom, protiv njega se ne vodi nijedna tužilačka istraga, pred crnogorskim sudovima, krivičnim, nema nijedan predmet

“I sad, on je nekome pred izbore, za Skupštinu Glavnog grada , glavni neprijatelj kojeg treba pobijediti. Rekao sam sociološki problem, jer ovo bi u razjašnjenju moralo da ima taj pristup, ako već djelatnost građanina Ubovića nemamo u krivično-pravnim razjašnjenjima”, naveo je Piperović.

Ovu drugu dimenziju, ljudsku, Piperović naglašava zbog toga što je Ubović socijalno biće, porodičan čovjek, roditelj uspješne djece, brat, stric.

“To što govori predsjednik GP URA čitaju i svi oni. I siguran sam, i to od sinoć, da kad predsjednik URA-e to izgovara ne misli na traume i patnje koje pričinjava porodici”, kazao je Piperović.

Razumije, kaže, nervozu Abazovića.

“Razumijem sad evidentnu političku pogubljenost, nesnalaženje u izmijenjenim okolnostima, neadaptiranje na evidentno gubljenje tla pod nogama, razumijem verbalnu neartikulisanost, i od prije dva minuta, razumijem da kao posljedicu svega toga, predsjednik URA-e je spreman čak i da meni, kao advokatu, poznaniku, komšiji, pravnom zastupniku Ranka Ubovića, nađe neku novu Moldavku. Doduše, ne mora da bude iz Moldavije, može i iz Tadžikistana. Samo da nađe izvođače radova”, navodi Piperović

Kako je istakao, ne smije se politički profit graditi na verbalnom inaćenju, proizvoljnom targetiranju pojedinaca.

“To u politici nikada ne završi dobro. Makijaveliju to nikada na um nije palo, a nije, jer je znao da to stvara neveselu predstavu podanika o vladaocu”, kazao je Piperović.

Poručuje da će tužiti Abazovića.

“Podnijeću tužbu zbog povrede prava ličnosti i evo prilike da se tamo kaže zašto je gospodin Ubović opasniji od DPS-a, Kube, zemalja Latinske Amerike i cijele Rusije. Za kraj, ne može se udarati i lijevo i desno. Ne može se hapsiti po vas bijeli dan. Ne može se prijetiti krivičnim progonima, od Ulcinja do Pljevalja. A mlijeka nema”, zaključio je Piperović.

Izvor (naslovna fotografija):

Zoran Piperović; Filip Filipović

Ostavite komentar

Komentari (0)