Pisonero: Zabrinjava nedostatak imenovanja u sudstvu, hitno sprovesti reforme

Crna Gora, kao što su to saopštili predstavnici Evropske unije (EU) tokom nedavne zvanične posjete Podgorici, treba hitno da sprovede ključne reforme u vladavini prava, istakla je portparolka Evropske komisije (EK) Ana Pisonero Hernandez.
Pisonero: Zabrinjava nedostatak imenovanja u sudstvu, hitno sprovesti reforme

Ana Pisonero

“Kao što su jasno istakli predstavnici EU tokom njihove nedavne posjete Crnoj Gori, zemlja treba hitno da sprovede ključne reforme u vladavini prava. Konkretno, nedostatak imenovanja u sudstvu, koja su dugo vremena na čekanju, ima zabrinjavajući uticaj na cjelokupno funkcionisanje crnogorskog pravosuđa i u konačnom na njegovu sposobnost da isporuči pravdu”, kazala je Hernandez.

Zadaci crnogorskih vlasti su, kako je naglasila, “jasni i EU će nastaviti da čini sve što može da pomogne Crnoj Gori u procesu pristupanja, u interesu građana Crne Gore i evropske budućnosti zemlje”.

“Nadamo se da trenutna politička dešavanja neće dalje odlagati sprovođenje EU reformi koje su na čekanju”, poručila je Hernandez.

Podsjećamo, Skupština Crne Gore nije na vanrednoj sjednici izabrala četiri člana Sudskog savjeta iz reda uglednih pravnika.

Kandidati su bili Nebojša Vučinić, Radoje Korać, Dragan Šoć i Fikret Kurgaš i nijedan nije dobio potrebnu dvotrećinsku većinu.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

SRĐA PAVLOVIĆ: Opsada Dubrovnika – rat za mir

Abazović: Nema kalkulacija sa prozapadnim putem, Crna Gora najbliža opciji da zadrži postojeći sastav Vlade

Pisonero: Inicijative koje vode saradnji korisne, sprovesti ih na inkluzivan način

Parlamentarni Odbor za stabilizaciju i pridruživanje usvojio preporuke i savjete

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Pripadnici granične policije Bar spasili život državljaninu Srbije koji je doživio infarkt dok je plovio čamcem kod Čanja

Policija potvrdila navode Radunovića: Prvi poziv upućen u 15 sati i 22 minuta

Radunović u petak u 15:22 pozvao policiju da prijavi pucnjavu

REKONSTRUKCIJA KRVAVE DRAME NA CETINJU: Okršaj policije i ubice trajao 17 minuta, za to vrijeme niko od građana nije stradao