test

Plenković u Davosu pozvao Abazovića da tokom juna zvanično posjeti Zagreb

Standard

24/05/2022

18:24

Hrvatska je saveznik Crne Gore koji najbolje razumije kontekst Zapadnog Balkana i od kojeg imamo velika očekivanja kada su u pitanju evropske integracije Crne Gore, konstatovao je predsjednik Vlade Crne Gore Dritana Abazovića tokom bilateralnog sastanka sa predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejom Plenkovićem, na marginama Svjetskog ekonomskog Foruma u Davosu, saopšteno je iz Kabineta premijera.



Pozivajući još jednom premijera Abazovića da tokom juna zvanično posjeti Zagreb, predsjednik Vlade Hrvatske Plenković je Abazoviću čestitao na inkluzivnom pristupu prilikom formiranja Vlade i iskazanog poštovanja prema hrvatskoj nacionalnoj manjini.

„Crna Gora ima podršku Hrvatske u evropskim integracijama, ali se odnosi u tom smislu trebaju još jače intenzivirati“, istakao je Abazović.

Na samom početku, Abazović se svom kolegi Plenkoviću zahvalio na pozivu za zvaničnu posjetu Zagrebu, naglašavajući da je susret idealna prilika za dalji podsticaj međusobne saradnje.

„U veoma teškom vremenu za Ukrajinu i izazovnom za Evropu i NATO saveznike, potrebno je pokazati zajedništvo i solidarnost, ali i čvrstu volju da se adekvatnim mehanizmima suprotstave agresiji Rusije na Ukrajinu”, naglasio je Abazović.

Tokom sastanka konstatovano je da je saradnja kvalitetna i raznovrsna i da postoji realan osnov za njeno unapređenje i inteziviranje u oblasti ekonomije, turizma, infrastrukture, ekologije i održivog razvoja, zdravstva, poljoprivrede i odbrane.

Izvor (naslovna fotografija):

Vlada Crne Gore

Ostavite komentar

Komentari (0)