Podgorica Forum okupio gradonačelnike/ce regiona: Istaknuta važnost saradnje gradova u izazovnim vremenima

Glavni grad organizovao je ''Podgorica Forum'' koji je okupio gradonačelnike/ce gradova regiona, predstavnike diplomatskog kora, brojne zainteresovane ljude iz javnog života Crne Gore i medije. To je bila prilika da se ukaže na važnost saradnje gradova regiona kao odgovor na savremene izazove i problem današnjice.
Podgorica Forum okupio gradonačelnike/ce regiona: Istaknuta važnost saradnje gradova u izazovnim vremenima

Gradonačelnik Ivan Vuković, ujedno i domaćin ovog važnog događaja, pozdravio je prisutne i istakao da se ranije uspostavljena praksa čestih susreta i okupljanja pokazala kao “izuzetno korisna” što je posebno posebno vidljivo u periodu pandemije koronavirusa.

Vuković je kazao da ima posebno zadovoljstvo da danas ugosti kolege i prijatelje, gradonačelnicu Sofije Jordanku Fandakovu, gradonačelnika Ljubljane Zorana Jankovića i zamjenika gradonačelnika Prištine Aljban Zogaja, te da mu je žao što predstavnici Grada Jerevana nijesu bili u mogućnosti da uzmu učešće u današnjem panelu.

„Ovo je izuzetna prilika za razmjenu iskustva i mišljenja o tome kako da nastavimo da kvalitetno upravljamo našim gradovima, da adekvatno odogovaramo na ono što su potrebe i očekivanja naših sugrađana u vrlo teškim vremenima, bremenitim izazovima u jednom globalnom kontekstu koji je vrlo nepovoljan zbog stvari koje, vjerujem, ne treba pojašnjavati. Veoma mi je drago zbog toga što su se naši dokazani prijatelji odazvali našem pozivu i vrlo sam ponosan na to kako se na Podgoricu gleda, ne samo u regionu nego i na širim prostorima“, poručio je Vuković i dodao da je današnji Forum dao značajan doprinos unapređenju bilateralnih odnosa, razmijeni mišljenja i iskustava u pronalaženju odgovora na aktuelne izazove.

Vuković je kazao da je izuzetno ponosan na odlične odnose sa gradovima regiona, te da posebno raduje neupitna volja svih strana za konstantnim unapređenjem saradnje.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Vuković: Podrškom Otvorenom Balkanu, SAD od Srbije traži priznanje nezavisnosti Kosova

Vuković: Očekujem ubjedljivu pobjedu u Podgorici

Smijenjen Aleksa Bečić

Pala Vlada Dritana Abazovića

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Smijenjeni načelnik Odjeljenja bezbijednosti u Rožajama i šef kriminalističke službe

Ovo je drugi Crnogorac koji je naručio likvidaciju Vukotića! Blizak je Zviceru, platio milion i po eura za ubistvo

DF bi neustavno da razriješi Đukanovića u parlamentu

Đurović vratila inicijativu Đukanoviću