test

(VIDEO) Skandalozne izjave okupljenih, “Crna Goro gorska vilo genocida nije bilo”, “IZDAJA”, “Bečiću izdao si Kosovo”

Standard

05/04/2021

18:29

grupa građana okupila se u blizini zgrade Vlade u Podgorici u znak protesta zbog poziva premijera Zdravka Krivokapića da ministar pravde i ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić podnese ostavku.

Ranije danas Demokratski front, Demokratska Crna Gora, Prava Crna Gora i Radnička partija najavile su da neće podržati razrješenje Leposavića. U Podgorici građani su se u 18 časova počeli da se okupljaju ispred zgrade Vlade, blokirajući bulevar Stanka Dragojevića i Karađorđevu ulicu. Zbog protesta je blokirana i Njegoševa ulica.

Luka Mandić jedan od okupljenih kazao je da je ovo poruka svih okupljenih u Crnoj Gori koji su povrijeđeni i izadati od strane premijera Crne Gore kome su dali podršku da to postane, jer je smijenio čovjeka koji je rekao istinu.

“Ovo je poruka i za sve sledeće akcije, jer ako se ovo uradilo ministru Leposaviću poteže se samo pitanje ministarke Vesne Bratić, šta će njoj da se uradi ili drugim ministrima koji se izjašnjavaju kao Srbi“…

“Ovo je velik problem i faktički nije napravljena promjena od 30. avgusta, imamo nešto što nije ni tranzicona vlada, ova vlast je ista kao prethodna i to ne želim da podržim, želim da ministar nastavi da vrši svoju fukciju, ne profesionalno nego ekspertski”, dodao je.

Demokratski front saopštio je da neće podržati smjenu Leposavića, podsjećajući da je ta koalicija podržala Vladu 4. decembra, i da je “ta Vlada imala našu podršku”.

Demokratska Crna Gora saopštila je da ukoliko ne bude dogovora unutar parlamentarne većine, ta partija neće sa DPS-om (Mila Đukanovića) učestvovati u smjeni ministra pravde.

Krivokapićev potez osudio je jedan dio javnosti koji na društvenim mrežama najavljuju okupljanja u crnogorskim gradovima.

Sa druge strane, potpisivanje peticije za smjenu Leposavića se nastavlja, a od jutros je potpis ostavilo još 6.000 građana. Građansku peticiju podržalo je 13 političkih partija i jedan građanski pokret ,,21. maj”. Podršku je dala i Albanska lista.

Građani su se okupili i na Zlatici.

Pored trobojke, na pasareli se nalazi transparent na kome piše “Zbog Srebrenice se sa funkcije Srbin skida, upamtite nije bilo genocida”.

Foto: Filip Filipović

Ispred Vlade čuju se povic “Izdaja”, “Srbija”…”Bečiću piz.., Kosovo si izdo”, v

Grupe građana učinile su isto i u Herceg Novom, Nikšiću, Baru, u Baranama, Andrijevici, Bijelom Polju…

Leposavić je ranije izjavio da će priznati genocid u Srebrenici “kada se to nedvosmisleno utvrdi”, te da je sud u Hagu gdje je suđeno za taj genocid “izgubio svoj legitimitet”.

Okupljeni pozivaju da im se obrati neko iz Vlade, jer su istu glasali. Podrška za ministra Leposavića, salve uvreda za premijera Krivokapića i potpresjednika Skupštine Bečića.

“Crna Goro gorska vilo genocida nije bilo”, čuje se u masi.

To se nastavilo pa se čulo i “Zdravko, piz.. djeda si nam izdo”…

Upaljene su i baklje.

Ostavite komentar

Komentari (2)

BMX

05 Apr. at 19:24

Ne podržavaju oni toliko Leposavića koliko podržavaju i odobravaju genocid u Srebrenici i spremni su da ga ponove i ovde

4 C

05 Apr. at 18:10

Svi ovi sa ovakvim mentalnim sklopom bi sjutra pod vodjstvom DF, SNP, Prave Crne Gore, Radničke partije i sl velikosrba i podrzavaoca genocida, bili spremni ponoviti ga i ovde u Crnoj Gori. Manjine neka dobro obrate pažnju sa kim i gdje zive

0

05 Apr. at 20:40