Izvor: Gradski portal

Popović: Abazović hibrid crnogorskog Janukoviča i Lukašenka

Potpisivanje ugovora sa SPC ima elemente veleizdaje i svi oni ministri u Vladi Dritana Abazovića, koji su digli ruku za taj akt, odgovaraće za podrivanje suvereniteta države i negiranje crnogorske nacije, ocijenio je književnik Milorad Popović za Gradsku televiziju. Duh i sadržaj tog ugovora dio su šire agende asimilacije i nacionalnog uništenja Crnogoraca, navodi Popović i dodaje da je premijer Abazović, u savremenom kontekstu, hibrid crnogorskog Janukoviča i Lukašenka.
Popović: Abazović hibrid crnogorskog Janukoviča i Lukašenka

Milorad Popović

Glavni akter cijele akcije oko potpisivanja ugovora sa SPC je premijer Dritan Abazović, navodi Popović i dodaje kako je njegov odnos prema crnogorskoj naciji i tradiciji, s manje poštovanja nego što su imali okupacioni guverneri u 20. vijeku

“U savremenom kontekstu, Abazović je hibrid crnogorskog Janukoviča i Lukašenka, jer sami potpis ugovora, njegov duh i sadržaj su dio jedne šire agende asimilacije i nacionalnog uništenja Crnogoraca, odnosno denacifikacije kako je naziva Vučićev trbuhozborac Vladimir Đukanović”, ocjenjuje Popović.

Popović navodi kako se od 30. avgusta 2020. Crnogorci organizovano diskriminišu, posebno na sjeveru zemlje.

“Imamo situaciju da u drugom gradu po velicini- Nikšiću ne postoji nijedan javni prostor u kome se moze odrzati neka manifestacija sa crnogorskim predznakom kulturnim i nacionalnim. Takođe su na razne načine diskriminisani od nemogućnosti proslave državnih praznika i drugih načina gdje se crnogorci u suverenoj državi diskriminišu”, smatra Popović. 

Ukoliko Abazović potpiše ugovor sa SPC bez adekvatnog odgovora i otpora Crnogoraca, oni će sami pristati na nestanak i odreći se nacionalne tradicije, kao i časti da ostanu slobodna nacija u Crnoj Gori, zaključio je Popović.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

VLADA U OZBILJNOM PROBLEMU: Rasprave će biti, a glasanja…

Abazović: Želimo da Luku Bar vratimo u stoprocentno državno vlasništvo, scenario energetske krize moguć u Crnoj Gori

Abazovićeva Vlada u riziku zbog prijedloga Temeljnog ugovora sa SPC

Na koljenima i 43. Vlada

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

ZLOUPOTREBA SLUŽBENOG POLOŽAJA: Predsjednik OIK Podgorica podnio krivičnu prijavu protiv Terzića, Jokića, Mihailovića…

Pala grupa iz Beograda bliska Zviceru: Uhapšeno 17 saradnika kavačkog klana zbog najtežih zločina!

Eskobar: Otvoreni Balkan treći stub američke strategije za Balkan

Saobraćajna nezgoda na Zabjelu: Sudar tri vozila, ima povrijeđenih