Popović: Na čelu Vlade sin božiji sa apostolima i četiri Marije Magdalene, Abazović politički uljez bez portfelja

Popović: Na čelu Vlade sin božiji sa apostolima i četiri Marije Magdalene, Abazović politički uljez bez portfelja

Predložena Vlada ruši ustavni koncept Crne Gore kao građanske, sekularne, multikonfesionalne, antifašističke države, kazao je na sjednici Skupštine predsjednik Liberalne partije Andrija Popović.

“Na čelu Vlade kako sam tvrdi gospodin Krivokapić sa njim kao sinom božijim, 12 apostola, političkim uljezom bez portfelja gospodinom Abazovićem i što je za pohvalu, uključene četiri Marije Magdalene koju neke crkve smatraju ravnom apostolima”, kazao je Popović.

On je istakao da nije primjereno jednoj evropskoj državi u 21. vijeku da svi članovi vlade predstavljaju samo jednu vjersku zajednicu, u ovom slučaju SPC.

“Predloženi predsjednik Vlade blagougodni gospodin Krivokapić koji samo predstavlja i zastupa Srpsku pravoslavnu crkvu, na prvi pogled kulturan čovjek, ali vjerski fanatik”, kazao je on.

Dodaje da se postavlja pitanje ko će predstavljati onih preko 60 odsto građana Crne Gore, ko predstavlja islamsku, katoličku jevrejsku zajednicu, Crnogorsku pravoslavnu crkvu i armiju nereligioznih građana Crne Gore.

“Posebno molim budućeg premijera, neće mi zamjeriti, koga narod od milošti zove Rukoljub, kao nekog ko ima ogroman uticaj na narod, da ubuduće, bar ne javno, ne cjeliva ruke sveštenicima i tuđe zastave, nikad to Crnogorci svih vjera i nacija nisu radili”, kazao je Andrija Popović.

Za Liberalnu partiju, kako je istakao, izborom ovako predložene Vlade, njenog programa i koncepta rada, Crna Gora je u opasnosti da upadne u krug anarhije i još većih podjela, u opasnosti je od jačanja nacionalizma i uticaja crkvenih krugova, što je veoma opasno u građanskoj državi.

“Sa jasnim konačnim ciljem protivnika Crne Gore, popisom stanovništva 2021. godine, brutalnom asimilacijom Crnogoraca i Crnogorki. Crna Gora je u opasnosti da uđe u permanentnu političku krizu zbog samog sastava buduće Vlade, njenih nejasnih konstituenata, njihovih programa koji su dominantno protiv nezavisne i suverene države, uz stalni puzajući državni udar u kome će profitirati samo kleronacionalisti bliski krugovima Crkve , pojedinih medija i tajkuna i stranih, uglavnom regionalnih centara moći, a u kojoj će najveće žrtve biti građani Crne Gore”, kazao je.

Dodao je da, analizirajući ekspoze mandatara Krivokapića, tehnički dobro urađenog na oba naša pisma, zaključili su da sve vrvi od demagogije i unaprijed traženog alibija.

“NATO koji je u ovom vremenu sličnom 1918. godini jedini garant opstanka nezavisne Crne Gore, pomenut je dva puta, a bivša vlast čak 21 put”, riječi su Popovića.

LP, kako je kazao, neće podržati nijedan akt u prvih 100 dana, a ako vrijeme pokaže da Vlada nema namjeru da ruši Crnu Goru i skreće sa evroatlantskog puta LP će biti spremna da podrži sva predložena liberalno demokratska akta.

“Takođe, s obzirom na najavljenu veliku prijetnju miru, uz to da biramo ministricu nespojivih resora prosvjete kulture nauke i sporta gospođu Bratić, zbog njene najave da će sprovesti zacrtani plan SPC o rušenju jednog od simbola Crne Gore Njegoševog mauzoleja na Lovćenu, odnosno spuštanja sa Jezerskog vrha niže, valjda na Njeguše i vraćanje kapele, simbola uništenja Crne Gore, pozivamo na aktiviranje Lovćenske straže koju su činili 300 viđenih Crnogoraca svih vjera i nacija, na čelu sa komandantom akademikom Jevremom Brkovićem, bez sumnje najvećim živim crnogorskim pjesnikom”, zaključio je Popović.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

MMF predlaže povećanje PDV-a i poreza na dohodak od naredne godine

MISTERIJA: Jesu li ovo ĆERKE VLADIMIRA PUTINA?(FOTO)

Kozirev: Pozivam ruske diplomate da podnesu ostavke u znak protesta

VIDEO: Bogougodnicu spriječili da pita o crkvi i jeziku: CANU nastavlja da tihuje