Poslanici Građanskog pokreta URA odbili da potpišu Politički sporazum

Poslanici Građanskog pokreta URA odbili su predlog da 41 poslanik stavi potpis na Politički sporazum koji je prošle sedmice dostavio Demokratski front na sastanku stare parlamentarne većine, saznaje CdM od izvora iz jedne od stranaka koje su prisustvovale sastanku.
Poslanici Građanskog pokreta URA odbili da potpišu Politički sporazum

Foto: Mara Babović/Pobjeda

“Rekao bih da je organizator sastanka tražio da se na Politički sporazum stavi potpis 41 poslanika, ali je to izostalo. Vi kao novinari istražite ko nije pristao da stavi 41 potpis poslanika”, saopštio je nakon današnjeg sastanka predstavnika partija parlamentarne većine od 30. avgusta 2020. poslanik Demokrata Momo Koprivica.

CdM saznaje da potpis nisu stavili poslanici Građanskog pokreta URA.

Koprivica je novinarima pojasnio da je to bila ponuda da ono što su prošli put potpisali predatavnici stranaka sad potpiše 41 poslanik i rekao je da nijesu svi prihvatili tu opciju.

“Principi saradnje partija stare parlamentarne većine bazirali bi se na poštovanju izborne volje građana iskazane na izborima 2020., a ciljevi bi ostali borba protiv korupcije i organizovanog kriminala i onemogućavanje bilo kakvih povrataka DPS-a na vlast”, navodi se između ostalog u Političkom sporazumu.

Jedan od lidera DF-a koji je i sazvao današnji sastanak Andrija Mandić je saopštio da su se dogovorili da se prvo bira predsjednik Skupštine i njeno rukovodstvo, a potom Vlada.

“Sporazumom je predviđeno da će se sva mjesta resetovati, birati novo rukovodstvo Skupštine, a potom izbor nove Vlade. Jasna je dobra želja i namjera da idemo naprijed i da uradimo sve što možemo na zadovoljstvo čitave Crne Gore”, naveo je Mandić.

Današnjem sastanku pristustvovali su lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević, poslanik PzP-a Branko Radulović, lider DEMOS-a Miodrag Lekić, predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić, i predsjednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović, poslanici Demokrata Momo Koprivica, Danilo Šaranović i Zdenka Popović, predsjednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković, potpredsjednik GP URA Miloš Konatar i izvršni direktor te partije Zoran Mikić, kao i poslanik Radničke partije Maksim Vučinić.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

1 komentara


Batko

Treba da ih mole, a mjesto premijera da rezervisu za Brata.

Odgovori

POVEZANI ČLANCI

Pala Vlada Dritana Abazovića

Smijenjen Aleksa Bečić

Zeta postaje samostalna opština

ABAZOVIĆ o Belvederu: Neodgovorni pojedinci željeli da se zapali Crna Gora, nije im uspjelo; Temeljni ugovoru sa SPC će biti javan

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

U Luci Bar zaplijenjeni duvanski proizvodi vrijedni više miliona eura

Lakonić za STANDARD: VOLI ne uvozi mlijeko iz Srbije, snabdijevanje teče neometano

Malo o KONJAKU: Šta znači VS, VSOP, XO i zašto se pije iz okruglih čaša?

Tot za STANDARD: Nova pjesma u pop maniru, prethodnih mjeseci sam vrijedno radila kako bih ispunila sve ono što se od mene i očekuje