Delegaciji Skupštine otkazan sastanak u Strazburu zbog usvajanja Zakona o predsjedniku

Zbog usvajanja Zakona o predsjedniku otkazan je Parlamentarni odbor za stabilizaciju i pridruživanje Evropske unije i Crne Gore (POSP) u Strazburu, nezvanično saznaje Portal Standard.
Delegaciji Skupštine otkazan sastanak u Strazburu zbog usvajanja Zakona o predsjedniku

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović trebalo je da predvodi delegaciju Crne Gore na Parlamentarnom odboru Evropske unije i Crne Gore za stabilizaciju i pridruživanje (POSP) 14. i 15. decembra u Evropskom parlamentu u Strazburu. Međutim prema saznanjima Standarda ona je noćas, nakon izglasavanja Zakona o predsjedniku, navodno dobila poziv od kopredsedavajućeg Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje za Crnu Goru Vladimira Bilčika koji joj je saopštio da je sastanak otkazan.

Đurović je ujedno trebalo da kopredsjedava na sastanku uz predsjedavajućeg delegaciji Evropskog parlamenta u POSP-u Vladimira Bilčika.

Bilo je planirano da poslanici Skupštine Crne Gore i Evropskog parlamenta razgovaraju o trenutnom stanju pristupnih pregovora i odnosima između Evropske unije i Crne Gore, u prisustvu predstavnika Vlade Crne Gore, češkog predsjedavanja Savjetu Evropske unije, Evropske komisije i Evropske službe za vanjske poslove.

Dnevnim redom predstojećeg sastanka bila je predviđena i razmjena mišljenja na temu kako podstaći međupartijski konsenzus po pitanju ubrzanja napretka Crne Gore na putu ka Evropskoj uniji.

Dvodnevni rad zajedničkog odbora Skupštine Crne Gore i Evropskog parlamenta trebalo je da bude zaključen razmatranjem i izjašnjavanjem poslanika o Prijedlogu deklaracije i preporuka.

Parlamentarni odbor Evropske unije i Crne Gore za stabilizaciju i pridruživanje (POSP) obrazovan je u junu 2010. godine, nakon stupanja na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju. Odbor čine poslanici Skupštine Crne Gore i Evropskog parlamenta, a sastaje se dva puta godišnje, naizmjenično u Briselu ili Strazburu i Podgorici. POSP razmatra sve aspekte odnosa između EU i Crne Gore, a posebno primjenu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

1 komentara


BMX

Sad braca i sestre litijasi – pučisti mogu samo u Šavnik sa ćetaljima iz DF-a, Demokrata, SNP i naravno – URA !

Odgovori

POVEZANI ČLANCI

STANDARD OBJAVLJUJE ANALIZU SLUČAJA “POKUŠAJ DRŽAVNOG UDARA”: Katnić do detalja opisao i ukazao na kršenja zakona od strane Vijeća Apelacionog suda, niko nije reagovao

Smijenjen Aleksa Bečić

Skupština u načelu usvojila izmjene Zakona o predsjedniku

Sadržaj i detalji sporazuma manjinske vlade: Prevazilaženje političke i institucionalne krize, osuda agresije Rusije na Ukrajinu…

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Eraković DF-u: Koljenica u Kristalu nije opcija

Konjević: Navodi u tekstu Mportala promašeni “pucanj u prazno”, Janko Laković ima moju punu podršku

Knežević: Adžićevo obezbjeđenje naoružano do zuba, pa neka neko njega proba da uvrijedi ili opsuje

Novi kandidati za sudije Ustavnog suda u najboljem slučaju do kraja januara