Predsjednik Opštine Bar primio britansku delegaciju; Bar pouzdan partner NATO saveznicima

Predsjednik Opštine Bar, Dušan Raičević primio je britansku ambasadorku Karen Medoks, britanskog izaslanika odbrane u Crnoj Gori potpukovnika Timoti Vajt-Bojkota i Ričarda Dejvisa, kapetana broda RFA 'Argus' Kraljevske ratne mornarice koji je danas, zajedno sa RFA 'Mounts Bay', uplovio u barski akvatorijum, saopšteno je iz Opštine Bar.
Predsjednik Opštine Bar primio britansku delegaciju; Bar pouzdan partner NATO saveznicima

”Posjeta ovih brodova barskoj luci posebno je važna zbog činjenice da se realizuje u cilju sprovođenja zajedničke obuke crnogorske Vojske i Kraljevskog marinskog korpusa britanskih oružanih snaga, pod nazivom „Odlučan odgovor 22“ čime će ojačati sposobnosti jedinica Vojske Crne Gore i omogućiti usvajanje novih taktika i procedura.

Raičević je ovom prilikom uputio najiskrenije izraze saučešća ambasadorki i ostatku delegacije povodom nedavne smrti britanske kraljice Elizabete II ističući da je njenim odlaskom Crna Gora izgubila velikog prijatelja”, navode u saopštenju.

On je, kako dodaju, ujedno poželio dobrodošlicu gostima i izrazio zadovoljstvo zbog posjeta brodova Kraljevske ratne mornarice koje impliciraju da je Bar prepoznat kao sigurna luka i pouzdan partner NATO saveznicima.

„Prisustvo vojnih snaga Ujedinjenog Kraljevstva od izuzetnog je značaja za sve građane Bara i Crne Gore prvenstveno zbog osjećaja veće sigurnosti. Sve aktivnosti i napori lokalne uprave nesumnjivo zavise od sveukupne bezbjednosti, pa nam stoga ove posjete jako znače i dokaz su snažnih veza koju smo uspostavili“, rekao je Raičević.

Britanska ambasadorka Karen Medoks kazala je da dolazak brodova Kraljevske ratne mornarice predstavlja značajnu priliku da se svim NATO saveznicima pošalje poruka o dijeljenju zajedničkih vrijednosti i posvećenosti očuvanju mira i bezbjednosti. Ona se zahvalila predsjedniku Opštine na njegovoj podršci tokom godina i dodala da će nedavni rezultat izbora pružiti kontinuitet u tom pogledu.

Ričard Dejvis, kapetan broda RFA „Argus“ posebno je naglasio značaj ove posjete i organizovanje zajedničkih aktivnosti sa crnogorskom Vojskom u kontekstu razmjene iskustava, te se osvrnuo na ljepotu prirodnog ambijenta koji ih je dočekao.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Crna Gora liči na mali brod u velikoj oluji

Injac: Vojnici shvatili da ne moraju biti politički aktivni da bi napredovali

UŽIVO: U Kijevu ponovo eksplozije, ruski konvoj dug 27 km ide ka gradu

Borba protiv seksualnog zlostavljanja: EK predlaže nova pravila za zaštitu djece

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

U energetskom sektoru krili izvještaje poslovanja zbog loklalnih izbora

Putin u svađi sa kumčetom: Pod istragom njen onlajn medij, ako se nađu dokazi biće označena kao “strani agent”

Gandel za STANDARD: Vanredni parlamentarni jedino legitimno rješenje političke krize u Crnoj Gori

Sumnja se da je vozač Jovana Vukotića sarađivao sa atentatorima