Izvor: pobjeda

Premijera pitaju o ugovoru sa SPC, zapošljavanju u državnim preduzećima, “Otvorenom Balkanu”…

Premijer Dritan Abazovic odgovaraće u ponedjeljak u parlamentu na pitanja predstavnika poslaničkih klubova.
Premijera pitaju o ugovoru sa SPC, zapošljavanju u državnim preduzećima, “Otvorenom Balkanu”…

Dritan Abazović, Foto: Filip Filipović

Šef poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista Danijel Živković pitaće premijera šta namjerava da preduzme povodom drastičnog povećanja broja zaposlenih u prethodne dvije godine u preduzećima koja se nalaze u većinskom vlasništvu države. 

– Da li ćete pozvati tužilaštvo da preispita rad izvršnih direktora i odbora direktora ovih kompanija, koji su od finansijski stabilnih preduzeća pretvorena u gubitaše, navodi se u pitanju Živkovića.

Šef kluba Demokratskog fronta Slaven Radunović pitaće premijera da li dalje važi njegovo i obećanje potpredsjednika Vladimira Jokovića da će Vlada u najskorije vrijeme potpisati temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom, organizovati popis u ovoj godini i najozbiljnije razmotriti savjet SAD i EU da se Crna Gora uključi u “Otvoreni Balkan”.

– Da li ste spremni da rizikujete pad Vlade, nakon tih odluka, pitao je Radunović Abazovića.

Predstavnik Socijalističke narodne partije Dragan Ivanović pitaće premijera da li je, za period od dva mjeseca, koliko je na njenom čelu, zadovoljan radom Vlade. 

Poslanica koalicije “Crno na bijelo” Suada Zoronjić pitaće Abazovića šta planira da učini da državne institucije rade transparentno i budu servis građana i da li najavljeni zakon o oduzimanju imovinske koristi stečene kriminalnom djelatnošću može vratiti poljuljano povjerenje u institucije i državu. 

Amera Smailovića iz Bošnjačke stranke interesuje šta Vlada planira da uradi kako bi se smanjio negativan uticaj ekonomske krize koja utiče na standard građana i da li ima viziju kako da se smanji uvozna zavisnost i stimuliše domaća proizvodnja. 

Šef poslaničkog kluba DF – Pokret za promjene Branko Radulović pita premijera da li uviđa da se mora urgentnim finansijskim i drugim mjerama značajno unaprijediti socijalni i ukupni status građana i preduprijediti brojni izazovi. 

Poslanika Socijaldemokrata Borisa Mugošu interesuje zbog čega, u izuzetno kompleksnoj ekonomskoj, a prije svega socijalnoj situaciji, ključni prioriteti Vlade nijesu bili usmjereni radi zaštite socijalno ugroženih kategorija građana, već dominiraju teme koje dodatno političku scenu čine nestabilnijom i još više polarizuju i zbunjuju crnogorsku javnost. 

Predstavnik poslaničkog kluba SDP – LP, Andrija Popović pitaće zašto Vlada preduzima nelegalne, protivustavne poteze, beznačajne za javni interes, u teškoj socijalno ekonomskoj situaciji.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Šta će poslanici pitati Krivokapića u četvrtak?

PREMIJERSKI SAT: Abazović o Cetinju, švercu cigara, borbi protiv kriminala, integracijama…

ABAZOVIĆ o Belvederu: Neodgovorni pojedinci željeli da se zapali Crna Gora, nije im uspjelo; Temeljni ugovoru sa SPC će biti javan

Pala Vlada Zdravka Krivokapića

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Reagovanje kompanije Pošta CG

FATALNA BRKATA PRINCEZA: Priča se da se čak 13 momaka ubilo zbog nje! (FOTO, VIDEO)

Abazović: Preko Dobrakova u Crnu Goru juče ušlo 11.348 putnika

Podgorica: Automobil završio na krovu, jedna osoba prebačena u Urgentni centar