Pribilović: Na nekontrolisano i nezakonito zapošljavanje u preduzećima čiji je država vlasnik ili osnivač, Vlada mora dati adekvatan odgovor

Poslanica Demokratske partije socijalista Suzana Pribilović je tokom današnje sjednice Skupštine Crne Gore kazala da smo svjedoci da je, nakon parlamentarnih izbora održanih u avgustu 2020. godine, došlo do nekontrolisanog zapošljavanja u privrednim društvima čiji je osnivač država i u kojima država posjeduje većinski udio kapitala.
Pribilović: Na nekontrolisano i nezakonito zapošljavanje u preduzećima čiji je država vlasnik ili osnivač, Vlada mora dati adekvatan odgovor

“Jedan od dokaza je i informacija Ministarstva kapitalnih investicija sa početka ovog mjeseca, koja se tiče uvećanja broja zaposlenih i povećanja troškova poslovanja u EPCG, CEDIS-u, Luci Bar, Rudniku uglja”, navela je ona.

Ukoliko se bilo ko, kako je saopštila, do sada osmjelio da javno pokrene pitanje o nekontrolisanom i nezakonitom zapošljavanju u ovim preduzećima, takao je osinje gnijezdo.

“Taj je od strane rukovodstva ovih preduzeća pred građanima Crne Gore zasut najprizemnijim uvredama kako na ličnom, tako i na profesionalnom planu”, podvukla je ona.

Na kraju Pribilović je zaključila da je stanje u ovim privrednim društvima alarmantno, te da od premijera, koji je bio ovako ažuran kada je u pitanju Temeljni ugovor, očekuje da će preduzeti sve neophodne aktivnosti da se ovome stane na kraj u što kraćem roku.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Pribilović: Trebalo bi biti majstor ili neznalica pa uništiti nekoliko opština istovremeno

Pribilović: Fokusirati se na rano prepoznavanje radikalizacije i nasilnog ekstremizma

CEDIS: Pribilović iznosi neistine

PRIBILOVIĆ: Rađenović bezuspješno pokušava da opravda funkciju sa koje prima skoro 3.000 eura

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Počeo sastanak Abazovića i Porfirija u Beogradu

Detalj na slici prvih dama iz Madrida, na koji je bila i Lidija Đukanović, malo ko je primijetio (FOTO)

Martinović: Klizimo u feudalizam, Crna Gora će postati feud SPC-a

Balša Božović za STANDARD: Abazović je čovjek od povjerenja SPC i igra kako Vučić svira