test

Proevropske partije: Voditi Crnu Goru ka njenom ključnom spoljnopolitičkom prioritetu – punopravnom članstvu u EU

Standard

08/09/2022

19:48

Na današnjem sastanku u Skupštini Crne Gore sa zapadnim partnerima, predstavnici proevropskih partija su još jednom potvrdili potrebu da se u Skupštini konstituiše stabilna evropska i euroatlantska većina, kako bi država u cjelini, na najbolji način izašla iz duboke institucionalne, ekonomske i bezbjednosne krize, navedeno je u zajedničkom saopštenju.

“Na sastanku je konstatovano da je u tom cilju potrebno izaći iz okvira partijskih interesa i djelotvornim dijalogom doći do kompromisa koji bi nedvosmisleno značio dalji napredak evropskog puta Crne Gore i usvajanja sistema vrijednosti koji baštine savremene zapadne demokratije”, stoji u saopštenju.

Predstavnici evropskih partija, kako dodaju,  konstatovali su da će zajednički dati “puni doprinos dolasku do konstruktivnog rješenja, apsolutno stavljajući državni ispred partijskog interesa kao što je to uvijek i bio slučaj”.

“Odnosom u novonastaloj situaciji proevropske partije će još jednom potvrditi državničku odgovornost koju baštine i koja će nastaviti da vodi Crnu Goru ka njenom ključnom spoljnopolitičkom prioritetu – punopravnom članstvu u EU”, zaključuje se u saopštenju proevropskih partija Crne Gore.

Ostavite komentar

Komentari (0)