test

Rabrenović: Bivši ministri o trošku države i dalje šetaju po svijetu

Standard

06/02/2022

20:40

Iako je sat otkucao kraj i poslanici smijenili tzv. ekspertsku Vladu, koja kao što i ptice na grani znaju bila sve osim ekspertska, ministri finansija i ekonomskog razvoja sa svojom svitom, sudeći po informacijama sa terena i parlamentarnog kanala ipak su prošetali do Dubaia. Očigledno da smijenjeni ministri ne haju puno za sve ono što se u petak veče dešavalo u Skupštini Crne Gore ili nijesu obaviješteni da su smijenjeni. Gospodo smijenjeni ministri Vlada je pala, pa je apsurdno da budete zvanični predstavnici Crne Gore na EXPO Dubai 2020, poručio je Jovo Rabrenović, potpredsjednik Liberalne partije.



“Pali ministar Milatović nema legitimiteta da bude šef delegacije pa bi po logici to trebao da bude samo predsjednik države, jer je jedino on legitimni predstavnik Crne Gore u mandatu. To što su „pali“ ministri u tehničkom mandatu znači samo da mogu da obavljaju one poslove koji su tekući i nikako ne mogu učestvovati na najvećoj svjetskoj izložbi i dogovarati strateške saradnje kad su već bivši ministri”, naveo je Rabrenović.

Prema njegovim riječima, da je smijenjena pseudo-ekspertska vlada umislila da je, kako kaže, iznad zakona i ustava ove države, “vidjeli smo u više navrata a ovo je samo još jedan od načina da se narugaju “svom narodu” i umjesto da otkažu sve posjete, oni se, pod izgovorom dobrih želja za budućnost ove države, iako sad već bivši predstavnici vlade, usuđuju da odlaze u posjete od državnog značaja”. A kakve su im, dodaje, želje i koliki su eksperti viđeli smo dobro.

“Nego, ostaje par dilema – kako su smijenjeni Milatović i svita dobili saglasnost vlade na platformu za putovanje u Dubai kad na pomenutu platformu nijesu pribavili saglasnost Ministarstva vanjskih poslova i da li je platformom predviđeno da i smijenjeni ministar finansija i socijalnog staranja bude dio delegacije. Na državnim organima koji još uvijek funkcionišu u svom mandatu ostaje samo da sve troškove koje su članovi delegacije napravili proslijede upravo njima samim da to plate jer u ime države Crne Gore sigurno da, oni i njihova svita, ne mogu trošiti narodne pare na putovanja po dalekim i egzotičnim državama i gradovima”, kazao je Rabrenović.

Potpredsjednik Liberalne partije kaže da dok boravi u Dubaiju „pali“ Mijatović nas uči kako će “sramnom i kriminalnom promjenom odluke o državljanstvu neki novopečeni državljani postati građani prvog reda”.

“Sve ovo nam saopštava čovjek koji o trošku države i narodnih para formira neku svoju partiju isto kao što boravi sa bulumentom o trošku građana na sajmu na kojem njemu i njegovim nije mjesto jer da su se pitali Crne Gore tamo ne bi ni bilo. Pali ministar hoće da dođe do glasova za svoju partiju tako što će da podijeli državljanstva svojim istomišljenicima uz čiju podršku su on i njegovi pali eksperti i došli na vlast a dug se sada mora vratiti”, ističe on.

Da li gospodo smijenjeni ministri države u kojim ste živjeli i radili na isti način poklanjaju državljanstva, upitao je Rabrenović.

“Jasno da takvog primjera nema niđe u svijetu ali oni koji su ovu državu zadužili za vijek i vjekova svojim nedjelima žele da naprave situaciju koja će im pomoći da promjenom nacionalnog identiteta i poklanjanjem državljanstva na široko svim zainteresovanim od Crne Gore naprave državu u kojoj će Crnogorci biti manjina a odlučivaće nam o sudbini oni koji su došli iz susjednih država prevashodno Srbije i BiH entiteta i nemaju pozitivan odnos prema zemlji koja im je dala sve”, zaključuje Rabrenović.

Izvor (naslovna fotografija):

Jovo Rabrenović

Ostavite komentar

Komentari (0)