Izvor: Gradski portal

Rabrenović: Novi izbori najpoštenije rješenje

Vladajuće stranke koje iskazuju nezadovoljstvo aktuelnom Vladom ne čine ništa da je promijene i jedino rješenje za izlaz iz krize su novi izbori, dok sve druge kombinacije ne bi odražavale volju građana, ocijenio je potpredsjednik Liberalne partije Crne Gore Jovo Rabrenović.
Rabrenović: Novi izbori najpoštenije rješenje

”Liberalna partija od početka ima vrlo jasan stav. Ovakva politička situcija je krajnje neodrživa. Najviše trpe građani Crne Gore. Novi izbori, koji bi bili sprovedeni bez uticaja treće strane, su najčistije i najpoštenije rješenje”, kazao je Rabrenović, gostujući u u jutarnjem programu “Rujna zora” Gradske televizije.

Očigledno je, dodaje, da se u struktrama vlasti radi samo o borbi za pozicije.

”Bore se sa zauzimanje što je veće moguće izvršne moći, zauzimanje vitalnih crnogorskih preduzeća, institucija i kontrolisanje društveno-ekonomskog života. Traže da se vlada mijenja, da vlada pada, a mole Boga da se to ne desi. Ne bih bio grub da nazovem takve stavove donekle hipokrizijom, ali je nešto vrlo blisko tome”, rekao je Rabrenović.

Smatra da su partije koje čine vlast su po mnogo čemu antagonističke i da rade, kako je kazao, u suprotnosti ne samo onih interesa za koje su se proklamovali i potpisali sporazum poslije izbora 30. avgusta, nego protiv Crne Gore i njene budućnosti.

”Među vladajućim strukturama postoji sukob, koji nije više tinjajući, već otvoreni politički plamen koji gori. To nije sukob oko pojednih shvatanja i viđenja reformi u Crnoj Gori, ekonomskom i pravnom sektoru. To je sukob oko toga da li je neko dobio CEDIS, CGES, Monteput i ko će da upravlja auto-putem koji su proglašavali najvećom katastrofom i koji je, prema riječima jednog od njihovih, lidera vodio “od nikud ka niđe”. Takva politika je na štetu samo građana, a u korist njih i njihovih funkcionera”, naveo je Rabrenović.

Poručio je kako u strankama koje čine opoziciju postoji jedinstvo kada je riječ o budućnosti Crne Gore.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

SRĐA PAVLOVIĆ: Opsada Dubrovnika – rat za mir

Gledajte naprijed jer je istorija već na vaša ramena stavila dovoljno tereta

Rabrenović: Ko je na kraju naredio desant na Cetinje ako nije niko iz Vlade?

Rabrenović: Sve neistine Leposavića o Zakonu o slobodi vjeroispovjesti

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Od koronavirusa preminuo Elvis Ćatović

Manjinska vlada na čelu sa Abazovićem jedno od rješenja političke krize

VOLI cijena: Preporuka proizvoda sa najnižom cijenom na tržištu

Vuksanović Stanković i Cikotić prisustvovale svečanosti Veče crnogorske dijaspore u Luksemburgu