test

Radončić: Abazović najvjerovatnije dao osjetljive podatke Oliveri Lakić, želi da utiče na policiju i sudstvo

Standard

15/05/2022

21:00

Osjetljive podatke do kojih je, razbijanjem Sky aplikacije, došao Europol portalu Libertas i vlasnici Oliveri Lakić najvjerovtanije je dao premijer Dritan Abazović, kazao je, gostujući u Dnevniku Gradske RTV novinar i publicista Šeki Radončić.



”Libertas nije portal već oglasna tabla, gdje se samo ubacuje materijal. Objavljeni su transkripti uz kršenje prezumpcije nevinosti i krivično djelo otkrivanja identiteta policajaca koji su bili u tajnim operacijama. Te podatke im je neko dao. Europol nije sigrno, policija nije imala te podatke, tako da se pretpostavalja da ih je dao premijer Abazović zbog njegovih sumnjivih veza sa Beogradom i Rusijom, odnosno sa Smijanovićem i Parezanovićem”, kazao je Radončić.

Jedan od portala je, kako kaže, nedavno pisao da je Dritan Abazović sa poslanikom URA Lukom Rakčevićem boravio u Nevesinju u Hercegovini i da se tom prilikom sastao sa srpskim operativcem Markom Parezanovićem.

”Vjerovatno da su tada dati ti transkripti.To nije demantovao ni Abazović ni Rakčević”, objašnjava Radončić.

Rat obavještajnih službi se, kako smatra, najbolje vodi putem medija.

”Naravno da su mediji najpovojniji za to. najbolji dokaz je hibridni rat koji protiv Crne Gore vode Srbija i Rusija u savezništvu. Taj rat traje odavno, ali mislim da su naši zapadni partneri shvatili koliko je to po nas opasno i da sada nam pomažu”, ocjenjuje Radončić.

Ipak, kako naglašava, ne zna nijednu sličnu situaciju u kojoj je vrh izvršne vlasti dostavljao operativne podatke nekom mediju, kao što je slučaj sa Libertasom.

”Ja sam tu aferu nazvao ” Dritan najavljuje, Olja objavljuje”. Dritan Abazović svjesno pokušava sa pozicije vlasti da utiče na policiju i sudstvo i to je zloupotreba položaja. To je krivično djelo”, upozorava Radončić.

Dolaskom Abazovića za koordinatora bezbjednosnih službi, kako smatra, taj sektor je potpuno uništen.

”Stanje je tragično i to neko treba da popravi. A taj “neko” je opet on, po principu ‘Dritan ruši- Dritan gradi’”, kaže Radončić.

Dodaje da je očigledno da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, odnosno zvanični Beograd, ima veliki uticaj na uticaj na premijera Abazovića.

“On ide po mišljenje ne samo u Beograd nego u vjerske objekte. To je suludo. Država mora biti odvojena od vjerskih institucija”, zaključuje Radončić.

Radončić se osvrnuo i na zaplijenu cigareta u slobodnoj carinskoj zoni Luke Bar, kojom se juče poihvalio premijer Abazović, istakavši da je riječ o samoreklamerstvu.

Upitan da prokomentariše Abazovićevu trvrdnju da je šverc cigareta u Crnoj Gori klinički mrtav, Radončić kaže da je tačnije reći da je Abazović premijersku funkciju učinio klinički mrtvom.

Kako je kazao, ne očekuje da će inicijativa Otvoreni Balkan dobiti podršku u Crnoj Gori .

”Ne od onih partija koje će prepoznati da je to zamka, ali postoji opasnost da budu preglasani“, ocijenio je Radončić u Dnevniku Gradske RTV.

Izvor: Gradski portal
Izvor (naslovna fotografija):

Gradski portal

Ostavite komentar

Komentari (0)