Radulović: Abazović ambasadorima EU pojasnio da potpisivanje Ugovora nije crkvena, već polazna tačka za evropsku agendu

Premijer Dritan Abazović pojasnio je ambasadorima EU da predviđeno potpisivanje Ugovora nije 'crkvena', već polazna tačka za evropsku agendu, kazao je Đorđe Radulović, savjetnik predsjednika Vlade za vanjsku politiku.
Radulović: Abazović ambasadorima EU pojasnio da potpisivanje Ugovora nije crkvena, već polazna tačka za evropsku agendu

“Imajući u vidu netačne informacije povodom radnog sastanka sa ambasadorima EU, o njegovoj temi, sadržaju i toku, koristim priliku da još jednom ukažem na glavne poruke premijera Abazovića prenijete tom prilikom. Kako je ranije ponovljeno, na sastanku su razmjenjena mišljenja o aktuelnoj političkoj situaciji, kao i o eventualnoj funkcionalnosti Vlade ako dođe do potpisivanja Temeljnog ugovora – nešto o čemu je javnost svakodnevno upoznata od 28. juna”, naveo je Radulović.

U otvorenoj i prijateljskoj atmosferi, tvrdi Radulović, Abazović je pojasnio da predviđeno potpisivanje Ugovora nije “crkvena”, već polazna tačka za evropsku agendu.

“Ukazao je da je to način izlaska iz problema dugog skoro deceniju, koji nije započela ova Vlada – već ga rješava. Istakao je da je to način da prestanemo biti dovijeka zarobljenici religijskih pitanja, već da se od sada posvetimo evropskim pitanjima i ekonomiji. Na kraju, ako govorimo o evropskom putu – način da za ključna imenovanja u nezavisnom i funkcionalnom pravosuđu, bez kog nema
evropskog puta – dobijemo i podršku opozicije. Bez toga evropski put nije moguć – jer u EU ulazimo svi kao društvo”, istakao je savjetnik premijera za vanjsku politiku.

Prema njegovim riječima, nikakvog govora o prekidu pregovora tu nije bilo, niti je moglo biti.

“Tvrdnje u tom pravcu govore samo o nepoznavanju samog procesa. Radni sastanak nije mjesto niti mehanizam na kom se tako nešto odlučuje, niti je bilo pomena o tome. Poruka na sastanku je bila jasna – vrijeme je da izađemo iz pitanja koja nas dijele, ne gurajmo probleme “pod tepih”. Previše vremena smo potrošili slušajući o naciji, krvi i vjeri – vrijeme je da idemo naprijed”, zaključio je Radulović.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Ministarstvo ekonomskog razvoja pisalo Adriatic Propertisu

ABAZOVIĆ o Belvederu: Neodgovorni pojedinci željeli da se zapali Crna Gora, nije im uspjelo; Temeljni ugovoru sa SPC će biti javan

Radulović: Odbio sam naloge premijerovog kabineta da šaljem protestne note EU i UN

Abazović: Želimo da Luku Bar vratimo u stoprocentno državno vlasništvo, scenario energetske krize moguć u Crnoj Gori

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Zeković: Vrh policije naredio pripravnost zbog protesta ispred Vlade

Mitropolit Mihailo za STANDARD: Neću potpisati Temeljni ugovor u kojem se ne garantuje služba u crnogorskim svetinjama

Mrvaljević tvrdi da je bio napadnut na kućnom pragu

Otvaranje autoputa pitanje dana: Sve spremno, samo da neko presječe vrpcu