test

RADULOVIĆ ZA STANDARD: Lekić bi bio neustavan premijer, rekonstrukcija tehničke Vlade pravno i logično nemoguća

I. Đoković

07/03/2023

10:24

Rekonstrukcija Vlade kojoj je izglasano nepovjerenje pravno i logično nije moguća, ali političari se suviše često ponašaju i protivpravno i nelogično, pa me ne bi iznenadilo da do rekonstrukcije i dođe, kaže za portal Standard advokat Veselin Radulović, povodom pregovora koji se vode između Dritana Abazovića i DF oko formiranja nove Vlade ili rekonstrukcije postojeće u tehničkom mandatu.

Radulović za portal Standard kaže da bi rekonstrukcija Vlade kojoj je izglasano nepovjerenje ličilo na situaciju kao kada bi nadležni organ donio odluku o rušenju nelegalno sagrađenog objekta, a onda vlasnik tog objekta istom organu podnese zahtjev za rekonstrukciju tog objekta.

Što se tiče formiranja Vlade koje je povjerenje lideru Demosa Miodragu Lekiću, a na osnovu izmjena Zakona o predsjedniku, Radulović kaže da je formiranje Vlade koju pokušava da sastavi Lekić moguće po izmjenama Zakona o predsjedniku ali te izmjene nijesu saglasne sa Ustavom.

“Dakle, Lekić bi bio neustavan premijer, jer mu je mandat povjeren na osnovu neustavnih izmjena Zakona o predsjedniku”, jasan je Radulović.

On očekuje da Ustavni sud taj predmet uzme u prioritetno razmatranje upravo zbog isticanja rokova koji su njime propisani i da što prije donese odluku, kako se ne bi stvorili dodatni problemi primjenom tog neustavnog akta u praksi.

Izvor (naslovna fotografija):

Veselin Radulović;
RTCG

Ostavite komentar

Komentari (0)