test

Radunović: DF neće prisustvovati sjednicama na Cetinju, nećemo odavati počast tom gradu

Standard

27/04/2022

14:14

Šef poslaničkog kluba Demokratskog fronta (DF) Slaven Radunović kazao je da taj politički savez neće prisustvovati sjutrašnjoj sjednici.



Kao razlog naveo je to što će sljedeća vlada biti izabrana, kako je rekao, protivustavno, a posebno je istakao kamenovanje autobusa na Cetinju u kojem je bila grupa iz Nikšića koja je prethodno ispred Cetinjskog manastira u kolu sa monahinjama pjevala srpske pjesme.

”Nije to ni prvi ni posljednji put da se dešava na Cetinju. Prvi put je da su sve političke organizacije koje participiraju u vlasti u tom gradu našli način da opravdaju taj fašištički čin”, rekao je Radunović na konferenciji za medije.

Zbog toga, kako je rekao poslanici DF-a neće učestovati ni na kakvim sjednicama na Cetinju i time odavati počast tom gradu, sve dok se kako kaže, nadležni u prijestonici ne osude napade na djecu iz Nikšića.

”Ako ovo nastavi da se dešava preispitaćemo i odluku od dofinansiranju Cetinja iz budžeta. Jer ako je ovo slika Cetinja onda to ne treba da se desi”, dodao je Radunović.

On je poručio da Klub DF-a u Skupštini će glasati samo za one stvari za koje procijene da su njihovim glasačima bitni.

”Nikakvo izigravanje servisa URI neće biti, niti krpljenja rupa u Vladi. Samo ćemo biti za rješenja koja nama odgovaraju”, poručio je Radunović.

Ostavite komentar

Komentari (0)