Rakočević: Crnoj Gori potrebna nova evropska parlamentarna većina

Član predsjedništva Socijaldemokrata Crne Gore Marko Rakočević u izjavi za sarajevsku FACE TV govorio je akutelnoj političkoj krizi u našoj državi.
Rakočević: Crnoj Gori potrebna nova evropska parlamentarna većina

Marko Rakočević

Rakočević je kazao da se Crna Gora u poslednje dvije godine nalazi u bestežinskom političkom stanju koje je poptuno urušilo ustavno-pravni poredak u zemlji.

“Prethodne dvije godine imamo potpuno skretanje Crne Gore sa evropskog puta i trenutna većina vodi državu u političku blokadu i izolaciju. Svjedoci smo i loših izvještaja Evropske komisije, koji su sve gori“, istakao je Rakočević.

On se u izjavi osvrnuo i na Zakon o predsjedniku, za koji tvrdi da je bila kap koja je prelila čašu i dovela do građanskih protesta pod sloganom IMA NAS.

“Trenutna vladajuća većina pokušava da izmijeni Zakon o predsjedniku i na taj način dalje degradira i uruši institucije Crne Gore i državu odvede u bezvlašće. Zato je i došlo do velikih građanskih protesta u poslednje dvije sedmice. Rješenje je potencijalni dogovor, mada smo imali prije neki dan razgovore predstavnika svih političkih partija koji se nijesu dobro završili. Dakle, rješenje je da se izaberu sudije Ustavnog suda, da se dođe do dogovora termina vanrednih parlamentarnih izbora i da nakon vanrednih parlamentarnih izbora neka nova evropska većina vrati državu na pravi put.“ zaključio je Rakočević.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

ZATVORSKI ,,SKAJ RAZGOVORI“: ,,Ako se vlast promijeni, Mićko, možemo se izvući!“

STANDARD OBJAVLJUJE ANALIZU SLUČAJA “POKUŠAJ DRŽAVNOG UDARA”: Katnić do detalja opisao i ukazao na kršenja zakona od strane Vijeća Apelacionog suda, niko nije reagovao

Skupština u načelu usvojila izmjene Zakona o predsjedniku

Ovo su kadrovska rješenja sa sjednice Vlade

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Čudesne “lavice” osvojile evropsku bronzu

POGLEDAJTE slavlje na glavnom gradskom trgu u Podgorici (VIDEO)

Penzioner upisao Mašinski fakultet: Klupu dijeli sa studentima mlađim 70 godina

Crnogorski navijači u Sloveniji, uz ,,lavice” do kraja! (VIDEO)