test

Raško Konjević se povlači iz politike

Standard

14/05/2023

07:39

Predsjednik Socijaldemokratske partije povući će se sa mjesta prvog čovjeka stranke, ali i iz aktivnog bavljenja politikom, saznaje Pobjeda.



Prema informacijama Pobjede, Konjević je odluku o povlačenju donio još prije mjesec dana kada je svoje najbliže partijske saradnike obavijestio da, nakon 15 godina, želi da napusti politiku i to odmah nakon vanrednih parlamentarnih izbora 11. juna. Tada je i dogovoreno da Konjević ne bude nosilac liste SDP-a na vanrednim izborima niti da bude kandidat za poslanika te stranke u slučaju zajedničkog nastupa sa DPS-om, SD-om, LP-om i DUA.

Prema informacijama Pobjede, Konjević je odluku donio prevashodno iz privatnih razloga. Istovremeno, želio je na taj način da otvori vrata za nove i mlađe partijske kadrove da preuzmu upravljanje partijom i da stvori uslove za dalje profilisanje stranke na temelju programa SDP-a.

Upravo zato, tokom pregovora sa DPS-om, Konjević nije bio direktno uključen, ali je, prema informacijama, podržao odluku Predsjedništva SDP-a iz aprila da se pregovara o zajedničkom nastupu.

Tokom dugodišnje karijere, Konjević je bio na istaknutim pozicijama i u parlamentu i u izvršnoj vlasti. Od 2009. do 2012. godine bio je poslanik u Skupštini Crne Gore, kao i poslanik u 26. sazivu Skupštine Crne Gore, a bio je i član Odbora za bezbjednost i odbranu, Odbora za ekonomiju, finansije i budžet i Odbora za međunarodne odnose i evropske integracije u Skupštini Crne Gore, kao i zajedničkog Odbora crnogorskog i evropskog parlamenta (POSP).

Konjević je bio ministar unutrašnjih poslova u vladi Duška Markovića (2012-2016), kao i ministar finansija u Vladi izbornog povjerenja 2016. godine;

Na IX Kongresu Socijaldemokratske partije Crne Gore, održanom 29. juna 2019. godine, izabran je za zamjenika predsjednika Socijaldemokratske partije Crne Gore.

Izvor: Pobjeda
Izvor (naslovna fotografija):

Raško Konjević

Ostavite komentar

Komentari (0)