Izvor: Pobjeda

RAZLAZ U HERCEG NOVOM: DF se seli u opoziciju

UHerceg Novom je najavljena prekompozicija vlasti – nakon što je juče objelodanjeno da su sporazum o budućoj saradnji potpisale Demokrate koje imaju 10 odbornika u lokalnom parlamentu i Novska lista sa sedam „svojih“ i plus dva „preletača“ iz SNP-a. Pet mandata, koliko je preostalo koaliciji DF-SNP, neće biti potrebno Demokratama pa će se „frontovci“ uskoro preseliti u opozicione klupe.
RAZLAZ U HERCEG NOVOM: DF se seli u opoziciju

Foto: jadrannovi.me

Da sadašnja koalicija na vlasti u Herceg Novom puca po šavovima petnaestak mjeseci nakon lokalnih izbora, moglo se vidjeti i juče kada je prekinuta deveta sjednica SO Herceg Novi.

Predsjednik lokalnog parlamenta Ivan Otović (DF) nije želio da u dnevni red uđe prijedlog predsjednika Opštine Stevana Katića iz Demokrata da mu Miloš Konjević iz Novske liste bude potpredsjednik Opštine, a da prethodno razriješi ove dužnosti Vesnu Samardžić iz SNP. Otović je odbio proširenje dnevnog reda jer, kako je rekao, ne želi da krši Poslovnik. Nije pomogla ni pauza, Otović nije promijenio mišljenje jer smatra da imenovanje i razrješenje potpredsjednika Opštine mora da bude rezultat političkog dogovora.

Nakon sjednice kazao je da su on i grupacija kojoj pripada pokazali da ne žele pristati na ucjene.

– Sjutra me mogu smijeniti sa ove pozicije. Na sebe sam preuzeo političku odgovornost – kazao je Otović, naglasivši da je trebalo raskinuti postojeći prije potpisivanja novog.

Dodao je da DF ne želi da bude dio ovakve vlasti i da je spreman na posljedice.

Naime, odbornici Demokrata i Novske liste Nikola Samardžić i Jovan Subotić potvrdili su da su potpisali sporazum o zajedničkom djelovanju. Kazali su da je to što Otović nije želio da uvrsti u dnevni red njihov prijedlog i što je prekinuo sjednicu kršenje Poslovnika.

Samardžić kaže da su u odborničkom klubu Demokrata nezadovoljni prekidom sjednice.

Subotić je kazao da Novska lista nikada nije tražila smjene kadrova i istakao da su za Otovića glasali kada je predložen za predsjednika lokalnog parlamenta.

Nije direktno odgovorio na pitanje da li će nakon jučerašnjeg prekida sjednice lokalnog parlamenta tražiti Otovićevu ostavku, ali i rekao da je prekid zasijedanja prekršaj te težine. Podsjetio je da Novska lista trenutno zvanično ima sedam odbornika, plus dva, jer su Slavica Božović i Milica Kostić iz SNP-a prišle Novskoj listi.Pored Demokrata i koalicije DF-SNP, prema još važećem koalicionom sporazumu, u vlasti su još Prava Crna Gora i Grupa građana „Glas za naš Novi“ sa jednim odbornikom i Ura sa dva odbornika.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Pribilović: Trebalo bi biti majstor ili neznalica pa uništiti nekoliko opština istovremeno

Smijenjen Aleksa Bečić

Pala Vlada Zdravka Krivokapića

Damjanović: Obaveze Fonda veće od onih koje su javno saopštene

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Bratstvo Borilović duboko žali zbog bezumnog akta

Adžić: Borilović nije bio u konfliktu ni sa jednim od ubijenih, ostaće da se vidi da li je policija mogla drugačije da radi, Kaluđerović ne bi trebalo da odgovara

Danas sahrana ubijenih u masakru na Cetinju: Tuga i kolone ljudi koji se opraštaju od svojih najmilijih

(Video)Skandal u Dnevniku RTCG: Smijeh i neprimjereni komentari u sred priloga sa komemoracije na Cetinju, pokrenut postupak protiv odgovornog lica