test

Rmandić, jedan od osnivača Ujedinjene Crne Gore prešao u SVETOSAVSKU

Standard

02/02/2022

16:15

Mr Mirko Rmandić, jedan od osnivača i do juče član Glavnog odbora Ujedinjene Crne Gore kazao je da je polazeći od 'mlakog' i 'diplomatskog' odnosa vrha stranke prema vinovnicima rušenja izvršne vlasti u kojoj je, ipak, najviše Srba, donio odluku da napusti Glavni odbor, najviši organ Ujedinjene Crne Gore, ali i članstvo u toj političkoj partiji i svoj dalji politički angažman nastavi u Srpskoj listi – SVETOSAVSКOJ.

“Lutanje od jedne do druge koalicije u vladajućoj većini, bez jedne jedine kritičke riječi o položaju Srba u Crnoj Gori, politika je koja nikome ne može donijeti dobra, sem pojedincima. Pogotovo danas kada je gotovo sa građanskom pričom u Crnoj Gori”, kaže Rmandić pa nastavlja:

“Svima sa kojima sam, tokom poslednjih pet godina, kao jedan od osnivača, sarađivao u Ujedinjenoj Crnoj Gori, želim svako dobro, i u političkom, i još više u ličnom smislu.  Ovo što se upravo događa sa Vladom Crne Gore, koju je predvodio Zdravko Кrivokapić, jasno je dokazalo da su jedini gubitnici od pokušaja iskrene građanske priče – Srbi, koji još uvijek nijesu riješili svoj status u državi”.

On je objasnio svoju odluku.

“Zato sam odlučio da svoj dalji politički angažman nastavim u Srpskoj listi – SVETOSAVSКOJ, jer nemam nikakvu dilemu da Srbi u Crnoj Gori moraju imati jednu nacionalnu političku adresu, koja će pričati isključivo ono što Srbi zaista i misle. Dakle, ne jedno tokom izborne kampanje, a sasvim drugo, u praksi, nakon izbora”, ističe.

“Imajući u vidu da sam, tokom političkog angažmana, prije Ujedinjene Crne Gore, između ostalog, obavljao funkcije člana Glavnog odbora Narodne stranke i predsjednika podgoričkog odbora Srpske radikalne stranke, uvjeren sam da ću, svojim iskustvom, dati puni doprinos jačanju SVETOSAVSКE, pogotovo u glavnom gradu. Time ću, lično, zatvoriti politički krug i učiniti sve da napravimo jaku stranku umjerenog, desnog centra, koja ima integralističko i najsveobuhvatnije srpsko ime na političkoj sceni. Takva stranka trenutno nedostaje parlamentarnoj sceni na lokalnom i državnom nivou”, objašnjava Rmandić.

“Pozivam, prije svih, razočarane i Srbe apstinente da dignemo glavu i glas, da izvučemo najbolje iz svih srpskih projekata i stranaka koje su do sada djelovale u Crnoj Gori i da se saborno okupimo na jednom mjestu, u SVETOSAVSКOJ.  
Ovo je mnogo šira ideja od politike i političkih stranaka. Cilj je da ima i dobija narod i SPC, srpski narod za koji se borim cijelih 30 godina od obnove višestranačkog sistema, a ne pojedinci koje zanimaju ”mjesta po dubini” i na vrhu, kada ih zapadne – ”po širini””, zaključuje.

Ostavite komentar

Komentari (1)

Svetolik

02 Feb. at 16:36

Samo jaka Svetosavska može biti od koristi srpskoj priči u Crnoj Gori.
Samo istina može biti bastion Svetosavske.
Uz vas sam!