Izvor: Gradski portal

Šahmanović: Ocjene Suade Zoronjić su naručene i degutantne

Jučerašnja skandalozna izjava poslanice Građanskog pokreta URA Suade Zoronjić iznenadila je samo neupućene.
Šahmanović: Ocjene Suade Zoronjić su naručene i degutantne

Bejto Šahmanović

Poslanica Zoronjić, koja je uredno glasala za anticrnogorski Zakon o slobodi vjeroispovijesti, kao i za ostale slične anticrnogorske akte, u intervjuu opskurnom bošnjačkom portalu optužila je Crnogorce i crnogorskog kralja Nikolu da su, kako je rekla, izvršili prvi genocid u 20 vijeku. Ova očita provokacija, pristigla iz dijela velikosrpke agenture, izazvala je burne reakcije. 

“Pokrštavanje i ubijanje Plavljana i Gusinjana 1912/1913 izvršila je Donjovasojevićka brigada pod komandom Avra Cemovića”, rekao je za Gradsku RTV dr Bejto Šahmanović, podsjećajući na istorijske podatke o tome da je pop Šekularac svakodnevno slao izvještaje mitropolitu Crnogorske pravoslavne crkve o broju pokrštenih u Plavu i Gusinju.

Šahmanović je izjavu poslanice Suade Zoronjić nazvao zlonamjernom.

Cilj ove provokacije je, kako kaže, promovisanje ideje Otvorenog Balkana. Svako spominjanje genocida mimo Srebrenice predstavlja relativizaciju i nepoštovanje tog istog zlodjela, a njegovo oživljavanje ciljanu razgradnju građanskog društva Crne Gore, smatra dr Šahmanović. 

Foto: GP URA

“Genocid nije zbog toga što to kaže ili procijeni Suada Zoronjić ili Andrija Mandić, ili izglasa Skupština Crne Gore sa relativnom većinom, nego zbog presude Međunarodnog suda u Hagu, koji predstavlja relevantnu instituciju. Reći za jedan narod da je genocidan može samo neko ko je nedobronamjeran i sa jasnim zadatakom mentora iz susjedstva, a sve u cilju promovisanja Otvorenog Balkana i relativizacije svega i svačega, kome četnički vojvoda Andrija Mandić odaje javno priznanje za svoj nastup.Stari Plavljani bi rekli: ‘Pametnome je išaret dovoljan’ “, objašnjava Šahmanović.

Izjednačavanje zločina partizana i četnika, koje je u svom izlaganju imala poslanica Zoronjić, postaje degutantno, pogotovo kad, kako kaže sagovornik Gradske RTV,  dolazi iz naručenog teksta njenih mentora.

“Činilo se da će poslanica Zoronjić poentirati zaključkom da su četnici i partizani zajedno ratovali protiv fašista, da su gajili antifašističke vrijednosti, te da će se na taj način se pridružiti zvaničnoj hegemonističkoj kamarili iz susjedstva. Očekujemo li da ambicije i želja za medijskom pažnjom poslanicu Zoronjić dovedu do iznošenja predloga svojih mentora za izjednačavanje četničkog i partizanskog pokreta, pa i do podrške rehabilitaciji presuđenih ratnih zločinaca? Navedeno izlaganje poslanice Zoronjić prošlo je nezabilježeno sve dok ga određeni mediji nisu aktuelizovali i bacili u etar”, zaključuje dr Šahmanović

Sagovornik Gradske RTV žali što je poslanica Suada Zoronjić doprinijela da se, kako kaže, potroši još jedan albansko-bošnjački političar, ali se istovremeno nada da bi njen nastup mogao biti nauk drugim ambicioznim ljudima iz redova manjinskog korpusa da je politika i ozbiljan i opasan posao, te da javna riječ poslanika ima veliku težinu.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

1 komentara


Anon

Sramno. Kada šminka usta neka joj ruka malo pogreši.

Odgovori

POVEZANI ČLANCI

Borba protiv seksualnog zlostavljanja: EK predlaže nova pravila za zaštitu djece

RTV Cetinje: Rok od dva radna dana da uplate šestinu duga

VUJANOVIĆ: Zajedničko regionalno tržište Zapadnog Balkana umjesto “Otvorenog Balkana“

Abazović: Želimo da Luku Bar vratimo u stoprocentno državno vlasništvo, scenario energetske krize moguć u Crnoj Gori

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Međunarodna policijska akcija: Pretresi na više lokacija, na meti osobe povezane za švercom oružja, narkotika…..

Novi krug Voli cijena u svim VOLI i Naš diskont marketima

Incident između Bara i Ulcinja: Povrijeđena dva policajca na službenoj dužnosti i skiper čamca za spašavanje

U SDT-u saslušani “kavčani” Igor Božović i Vladimir Živković (VIDEO)