Sančez uvjeren da će Crna Gora prevazići izazove i nastaviti proces EU integracija

Predsjednik Demokratske partije socijalista Crne Gore Milo Đukanović sastao se sinoć sa španskim premijerom i predsjednikom PSOE Pedrom Sančezom na marginama Kongresa Socijalističke internacionale koji se održava u Madridu.
Sančez uvjeren da će Crna Gora prevazići izazove i nastaviti proces EU integracija

Đukanović i Sančez

“Tokom sastanka uz kratak osvrt na regionalna, evropska i globalna kretanja, razmjenjeni su stavovi o aktuelnim procesima u dvije države, i društvenim izazovima kada se radi o sprovođenju reformi”, saopšteno je iz DPS-a.

Đukanović je upoznao domaćina sa ključnim pitanjima na koja političke elite moraju dati odgovore kako bi se izašlo iz institucionalne krize u Crnoj Gori, ističući da su vanredni parlamentarni izbori najadekvatnije rješenje.

Đukanović i Sančez
Đukanović i Sančez

“Sančez je zahvaljujući na detaljnom opisu situacije i ocjenama izrazio uvjerenje da će Crna Gora prevazići izazove i nastaviti odgovarajućom dinamikom proces EU integracija. Osim toga, pozdravio je napore predsjednika Đukanovića da i u otežanim okolnostima ostaje bezrezervno posvećen evropskoj perspektivi Crne Gore”, ističe se u saopštenju.

Dva predsjednika su istakla značaj saradnje partija i dogovorili naredne aktivnosti. Razmotrili su i mogućnost održavanja konferencije lidera socijalističkih i socijaldemokratskih lidera sa Zapadnog Balkana i EU.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Đukanović: Država je uvijek jača od bilo kog kriminala

Đukanović: Manjinska vlada nije najbolje rješenje, ali ćemo je podržati

Đukanović: Premijer rekao da se neće glasati o Temeljnom ugovoru, nikada mi nije palo na pamet da razgovaram sa Medenicom o predmetima

POLITIČKI ĆORSOKAK: Đukanović očekuje nove izbore, Mandić traži smjenu predsjednika, ,,stara većina“ ne bi na glasanje

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

DNEVNI HOROSKOP ZA 26. NOVEMBAR

Kako prepoznati bolove u bubrezima? Obratite pažnju na ove simptome!

Bezos poklonio slavnoj pjevačici 100 miliona dolara: Ono što ona čini je nevjerovatno

Medojević: Spajić za jedan dan posla advokatu platio 125.270 eura