Šaranović: Predsjednik može biti kandidat Demokrata ili kandidat koji je plod dogovora naše i partija sličnih orijentacija

Poslanici Demokrata u Skupštini Crne Gore, Tamara Vujović i Danilo Šaranović, sastali su se sa specijalnim izaslanikom Rumunije za Zapadni Balkan, Adrianom Davidoiu, ambasadorom Rumunije u Crnoj Gori, Nj.E. Viorelom Ardeleanu i zamjenikom šefa misije Konzularnog predstavništva Rumunije, Raduom Gorincioi, saopštile su Demokrate.
Šaranović: Predsjednik može biti kandidat Demokrata ili kandidat koji je plod dogovora naše i partija sličnih orijentacija

Foto: Demokrate

Šaranović je ukazao da su predstojeći predsjednički izbori od velikog značaja, dodajući da kandidat za te izbore može biti “Demokrata ili kandidat koji je plod dogovora Demokrata i partija sličnih orjentacija”.

Kako se navodi, specijalni izaslanik Rumunije za Zapadni Balkan, Adrian Davidoiu konstatovao je posvećenost Demokratske Crne Gore evroatlantskom putu i istakao da je veoma važno da naša država uprkos brojnim institucionalnim izazovima istraje na tom putu, koji zasigurno predstavlja strateški cilj i prioritet u nastojanju da Crna Gora bude prva naredna članica evropske porodice.

Upoznat sa krizom institucija sa kojom se suočava Crna Gora izrazio je zabrinutost i naglasio hitnost u rješavanju aktuelnog problema.

“Mišljenja sam da je preduslov rješavanja krize dogovor i posvećen dijalog svih političkih aktera, koji će dovesti do saglasnosti oko imenovanja četiri sudije Ustavnog suda”, istakao je Davidoiu.

“Poslanici Vujović i Šaranović su specijalnom izaslaniku predočili da je partija koju predstavljaju uvijek davala maksimalan doprinos u cilju što bržeg izlaska iz krize i da je u prošlom krugu glasanja za sudije Ustavnog suda podržala sva četiri kandidata, rukovodeći se kriterijumima kvaliteta, profesionalizma, nepristrasnosti i nezavisnosti kandidata kako pri selekciji tako i pri glasanju za sudije Ustavnog suda”, saopštile su Demokrate.

Oni su istakli da će Demokrate “uvijek biti konstruktivan činilac dijaloga u cilju postizanja punog kapaciteta u funkcionisanju Ustavnog suda, kojim bi se krenulo u rješavanje mnogih spornih pitanja koja se tiču njegovih nadležnosti, a prije svega verifikacije rezultata održanih lokalnih izbora kao i pitanja raspisanih predsjedničkih izbora”.

“Predstojeći predsjednički izbori su od velikog značaja. Neophodno je da Crna Gora konačno dobije predsjednika koji će biti kohezivni faktor crnogorskog društva i istinski predsjednik svih građana Crne Gore. To može biti kandidat Demokrata ili kandidat koji je plod dogovora Demokrata i partija sličnih orjentacija, što bi u konačnom dovelo do stabilizacije prilika na političkoj sceni i ubrzanom putu ka Evropskoj uniji”, istakao je Šaranović.

Osvrnuvši se na evroatlantske integracije Crne Gore, diplomatski predstavnici Rumunije su istakli da evropski partneri pažljivo prate političku situaciju, ali i stabilnost ključnih institucija kao jednog od važnih uslova za pridruživanje Crne Gore porodici evropskih zemalja, što je potrebno potvrditi djelima koja su usmjerena na jačanje sopstvenih demokratskih kapaciteta.

Naglasili su da su dobrosusjedski odnosi i regionalna saradnja od izuzetne važnosti i za region ali i za sam proces pridruživanja EU.

,,Njegovanje regionalne saradnje i uspostavljanje prijateljskih odnosa sa zemljama regiona od velikog je značaja za integracije i reforme u svim zemljama Zapadnog Balkana, što snažno podržavamo’’.

Izrazivši zadovoljstvo zbog dosadašnje odlične saradnje između dvije zemlje, izaslanik Rumunije za Zapadni Balkan ukazao je na to da će Rumunija nastaviti da bude partner i podrška Crnoj Gori na putu ostvarenja njenih ciljeva.

“Rumunija ima velike planove u oblasti energetike, infrastrukturnog povezivanja, sajber sigurnosti i drugih pitanja, u kojima snažno možemo pomoći Crnoj Gori, vjerujem, na obostrano zadovoljstvo. Ovo je samo jedna od brojnih aktivnosti koje slijede na polju međusobne komunikacije i saradnje u cilju demokratizacije društva i institucija, kao i još boljih razmjena iskustava naših prijateljskih naroda’’, zaključio je Davidiou.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

1 komentara


cikotickadjeku,

moze, moze sarane ali moze i neka druga partija sa patriotskim orjentacijama dosta vise tudjih vazala i domacih izdajica

Odgovori

POVEZANI ČLANCI

STANDARD OBJAVLJUJE ANALIZU SLUČAJA “POKUŠAJ DRŽAVNOG UDARA”: Katnić do detalja opisao i ukazao na kršenja zakona od strane Vijeća Apelacionog suda, niko nije reagovao

Skupština razriješila Konjevića i Krivokapića,  bez većine za sudije Ustavnog suda

Bečić: Kandidat Demokrata i Evrope sad bi pobijedio na predsjedničkim izborima

Blažić: Ne mogu se zakonom uređivati odnosi koji su već uređeni Ustavom

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Advokat Martinović: Lazović očekuje hrabru i istinitu odluku nadležnih

Vukšić: Skupićemo dovoljno potpisa, Evropu sad i Demokrate vidimo kao prirodne saveznike

Medojević: Spajić pobjegao sa duela sa mnom

IZ NUŽDE ILI ŽELjE: Pod kojim uslovima se može raditi i nakon odlaska u penziju