test

Šćekić: Kukavice Spajića i Milatovića pitam iz kojih su pobuda ugrozili zdravstveni sistem Crne Gore

Standard

10/09/2022

19:40

Dragoslav Šćekić, ministar zdravlja i potpredsjednik SNP CG reagovao je na objave pokreta Evropa sad i kazao da čelnici Milojko Spajić i Jakov Milatović nemaju petlje ni argumenata da stanu iza svojih ocjena.



“Prije svega želim da se izvinim građanima što, posle svega, moram da se spustim na ovaj nivo i odgovorim na beskrupulozno, krajnje neljudsko i do đavola bolesno saopštenje pokreta Evropa sad, koji je stvoren državnim parama po cijenu nesagledive štete po građane i državni budžet. Obraćam se i kukavicama, Spajiću i Milatoviću, koji su se sakrili iza ovog nazovi političkog subjekta kako bi mogli da iznesu najprizemnije podvale i neistine i tako prevazišli portal Udar, jer im je isti mentor iz zle kuhinje i hotelske gluve sobe tajkuna DPS”, navodi se u saopštenju Šćekića.

“Znam, zaboljelo vas je što sam vaše laži istjerao na svjetlost dana, pa na sve načine izbjegavate da date odgovore na pitanja iz mojih prethodnih saopštenja. A glavno pitanje je – zašto ste i iz kojih pobuda ugrozili zdravstveni sistem Crne Gore, samim tim i građane, posebno pacijente? Nemate argumente i odgovore na moje optužbe. Nemate ni petlju da stanete iza svojih riječi. A iznad svega, očit je strah koji, sa razlogom, osjećate, jer polako izlaze na vidjelo sve vaše kombinacije i planovi na štetu građana, koje vam nećemo dozvoliti da ostvarite.”

“Što se tiče optužbi za moj rad u RFZO, i pominjanje klinika iz Turske, baš onih koje se vežu za DPS period, nije ni čudo što vas boli kada udarimo na tajkunske interese, jer ste vi bili dio partije koja je poharala Crnu Goru. Sada mi je jasno odakle su stizale anonimne prijave i koliko je mreža ispletena. DPS tajkuni, sa kojima ste u konstantnoj komunikaciji, doveli su do toga da Fond ne raspisuje tendere i nabavke, već Montefarm, pokušavajući na taj način da preuzmu monopol nad uvozom ljekova i da tako uruše i na kraju ugase državni Montefarm, a da od Države naprave taoca. Montefarm je nezavisni subjekt, koji ima svoje organe upravljanja, prema tome – opet bezočno govorite neistinu. A sad odgovorite na moje optužbe i zvanična dokumenta – zašto ste ugrozili zdravstveni sistem Crne Gore”, dodao je ministar. 

“Umjesto da date odgovor, vi iznosite skup bljuvotina i neistina, zbog čega pozivam i molim Tužilastvo, koliko god je zatrpano poslom oko DPS povezanih lica i prljavim poslovima vaših tajkunskih nalogodavaca, da pruže dodatan napor i ispitaju moj rad na rukovodećim mjestima, u bilo kojem periodu i poslu. Meni Država nije dala ni jedan jedini cent, za razliku od nekih struktura iz prethodnog režima, koje ste vi štitili cijelih godinu i po dok ste bili u vlasti. Isto tako ih pozivam da preispitaju i vaš rad i vaše odluke za vrijeme obavljanja, pukim a nesrećnim slučajem, pripalih vam ministarskih funkcija. Takođe pozivam nadležne pravosudne institucije da ispitaju moju imovinu, i u državi i u inostranstvu, ali i vašu, prevaranti, jer ste kao niko do sada za godinu i po demolirali crnogorske finansije, kako bi kupili povjerenje građana na najprevarniji način, onako kako se čak ni DPS nije smio usuditi da uradi”, navodi se u saopštenju.

“I da vam bude jasno – odlično znamo ko vam je od DPS tajkuna finansijer i ko finansijski podržava vašu buduću postizbornu koaliciju sa DPS-om, ali vjerujem u naš narod i to da neće dozvoliti još jednu prevaru, koja bi dokrajčila državne finansije. Pozivam vas sada da podnesete krivične prijave protiv mene i da dokumentovano dokažete to što ste izjavili, jer je, da vas podsjetim, neprijavljivanje krivičnog djela, krivično djelo”, zaključio je Šćekić.

Izvor (naslovna fotografija):

Dragoslav Šćekić, foto: Vlada CG

Ostavite komentar

Komentari (0)