test

SD: Ima nas da koliko god puta treba pokažemo da gaženja Ustava i Crne Gore ne može biti

Standard

27/11/2022

20:38

Socijaldemokrate (SD) Crne Gore pozvale su sve građanke i građane, članove, aktiviste i simpatizere, da prisustvuju sjutrašnjem protestu pokreta ''Ima nas'' koji je zakazan za 18 sati ispred Skupštine Crne Gore.

“Parlamentarna većina, kao i predsjednica Skupštine, pokazali su da nemaju namjeru ni da pokušaju da dodemo do dogovora oko pitanja koja dijele Crnu Goru, ali i oko onoga što je naša obaveza i potreba ove države. Stoga smo tu da im, po treći i po ko zna koji put ako bude trebalo, jasno kažemo da jezik sile ne prihvatamo i da će sa nama morati da se dogovaraju, tako što ćemo sjesti za isti sto i doći do kompromisnog rješenja”, kazali su iz SD-a.

Oni su poručili da je odustajanje od usvajanja neustavnog Zakona o predsjedniku preduslov za otpočinjanje dijaloga koji, prije svega, podrazumijeva izbor četvoro sudija Ustavnog suda.

“A do tada, na nama je da im jasno i glasno poručimo da nas ima i više nego dovoljno da koliko god puta treba pokažemo da gaženja Ustava i Crne Gore ne može biti”, zaključuju u SD-u.

Izvor (naslovna fotografija):

Pokret Ima nas

Ostavite komentar

Komentari (0)