test

SD: Podržavamo svaku inicijativu koja Crnu Goru vodi ka izlasku iz krize i stvaranju evropskog dogovora

Standard

17/01/2022

15:00

Socijaldemokrate podržavaju svaku dobronamjernu inicijativu koja Crnu Goru vodi ka izlasku iz političke i institucionalne krize u kojoj se naše društvo nalazi, saopšteno je iz te partije nakon što je kolacija Crno na bijelo predložila koncept formiranaj manjinske vlade.

“Stvaranje pretpostavki za formiranje evropske i evroatlantske vrijednosne većine u parlamentu, koja će odražavati građanski karakter naše države, a koja bi bila dovoljna ne samo za izbor nove suštinski proevropske Vlade, nego i za deblokiranje nefunkcionalnih institucija, predstavlja naš apsolutni prioritet”, navode iz SD-a.

Zajednička spoznaja, dodaju oni, o potrebi postizanja najšireg mogućeg evropskog dogovora, kao i društvena kohezija u vremenu izraženih podjela, ideal je kome smo od osnivanja posvećeni.

“Preduslov za ostvarivanje takve evopske vizije je programska saradnja građanski orijentisanih partija. Sa svima onima koji građansku suprostavljaju nacionalističkoj, a sekularnu teokratskoj Crnoj Gori i koji ne dovode u pitanje njenu evropsku i evroatlantsku postojanost i perspektivu, možemo graditi partnerstvo”, zaključuju u SD-u.

Ostavite komentar

Komentari (0)