SD povodom godišnjice Belvedera: Belveder nije pao ali maske jesu, za izdaju se odgovara

5. septembar 2021. godine biće upamćen kao dan kada hiljade građanki i građana Crne Gore nijesu dali na svoje, dan kada je građanska Crna Gore jasno i glasno kazala NE urušavanju temeljnih vrijednosti ovog društva i ponižavanju naše zajedničke kuće Crne Gore, saopštile su Socijaldemokrate.
SD povodom godišnjice Belvedera: Belveder nije pao ali maske jesu, za izdaju se odgovara

Ilustracija

“Socijaldemokrate su tog dana bile na Cetinju, uz građane Cetinja i Crne Gore na koje je njihova policija, po komandi iz centara moći van naše zemlje, na najbrutalniji način udarala, samo zbog toga što su digli glas protiv početka okupacije Crne Gore koja je finalizovana potpisivanjem takozvanog “temeljnog ugovora” sa SPC.

Pitanje Belvedera za dvojicu bivših premijera (Krivokapića i Abazovića) zatvoreno je i o njemu glasno ćute već godinu, ali ne još zadugo. Naime, inicijativa Socijaldemokrata za pokretanje parlamentarne istrage o dešavanjima na Cetinju usvojena je 17. avgusta i u roku od 90 dana od formiranja anketnog odbora utvrdiće se puna istina o događajima ovih dana, te da li su akcijom na Cetinju upravljale strukture koje nijesu imale zakonsko pravo na to”, navode u saopštenju.

Takođe, kako dodaju, istraga će im pomoći i da utvrde da li su tih dana određeni policijski službenici imali komunikaciju sa kriminalnim strukturama.

“Biće važno i da dobijemo odgovore na pitanje da li je tih dana u vjerskim objektima bilo naoružanih i bezbjednosno interesantnih lica. Saznaćemo i ko je dao saglasnost za angažovanje privatnih firmi za uklanjanje vozila na Belvederu, ali i ko je dao naredbu da se na građane ide gumenim mecima, a saznaće se i puna istina o izmišljenom molotovljevom koktelu.

Za izdaju, ako se dokaže, mora da se odgovora pred državnim organima. Belveder nije pao, ali maske mnogih srećom jesu!”, zaključeno je u saopštenju.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

PRATITE UŽIVO Bošković pustio snimak akcije policije: “Jasno je da nikakvog pucanja na policiju nije bilo…”

SRĐA PAVLOVIĆ: Opsada Dubrovnika – rat za mir

VRAĆA LI ABAZOVIĆ DUG FRONTU: Sramni plan da se kriminalizuje Belveder

Pala Vlada Dritana Abazovića

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

PRAVNICI: “Mandatar ne mora imati 41 potpis podrške da bi bio predložen”

Popović: Da se kandiduju sv. Petar Cetinjski, Njegoš i Valtazar Bogišić teško da bi mogli biti izabrani

DETALJI RJEŠENJA AEM-A O ZABRANI PINKOVOG JUTRANJEG PROGRAMA: Otvorena mržnja prema Crnogorcima i podsticanje nemira traju odavno

STANDARD SAZNAJE: Policija identifikovala jednog, od petorice napadača koji su brutalno pretukli mladića u Bloku 9