test

SDP CETINJE: Gradonačelnik da bude nestranačka ličnost sa naše liste

Standard

11/02/2022

08:09

Kolege iz Demokratske partije socijalista, priču o budućnosti Cetinja ne želimo i ne dozvoljavamo svesti na trgovinu funkcijama. Zbog toga ponudu koju ste dali smatramo nedostojnom, a baš takav pristup je ključno nasljeđe iz prethodnog perioda koji je obilježio sveopšte propadanje naše Prijestonice - istakli su iz cetinjskog Odbora Socijaldemokratske partije.



Građanski i otvoreni koncept koji nude, kako su rekli, daje im za pravo da predlože da kandidat za gradonačelnika Cetinja u tekućem mandatu bude nestranačka ličnost sa liste “Svim srcem za Cetinje”.

– Neko ko će svojim ugledom i znanjem dati pečat obnovi i oporavku Cetinja, dok bi predsjednik Skupštine Prijestonice bio kandidat DPS. Predlažemo kao opciju i da predstavnik naše izborne liste, shodno principu rotacije, bude gradonačelnik u prvoj polovini mandata, dok bi predstavnik DPS-a bio kandidat za gradonačelnika u drugoj polovini mandata – kazali su iz SDP-a.

Podsjećaju kolege iz DPS-a da je njihov ključni zahtjev temeljna promjena načina vladanja, depolitizacija i otvaranje lokalne uprave za sve one koji svojim znanjem i poštenim odnosom mogu pomoći Cetinju, a da ne moraju, kako su istakli, nužno imati člansku kartu bilo koje partije.

– Radi javnosti, želimo da istaknemo da je lista “SDP i Građani – Svim srcem za Cetinje” imala ponudu da pokriva skoro sve važne funkcije, ali je tu ponudu odbila jer nije u skladu sa političkim principima za koje se zalažemo. Toliko o tome kome je do funkcija – naglasili su iz SDP-a.

Kolegama iz DPS, dodaju, “treba da bude jasno da nakon višegodišnjeg lošeg upravljanja Cetinjem i 40 miliona duga koji su ostavili više ništa ne može biti po starom”.

– Jasno je i da i oni kadrovi koji su doprinijeli urušavanju Cetinja ne mogu više biti dio lokalne uprave, kao i da se mora sprovesti detaljna revizija poslovanja u prethodnom periodu, a svi oni koji su se ogriješili o zakon procesuirati. Funkcije u lokalnoj upravi moraju dobiti najbolji, na bazi jasnih kriterijuma znanja i stručnosti, a ne na bazi partijske knjižice. To su naši principi, a vjerujemo da je vrijeme da se na taj način, a ne kroz nedostojno licitiranje funkcijama, razgovara kada se razgovara o budućoj lokalnoj upravi. I na kraju, što se tiče Belvedera, neko ko je tri decenije pravio razne dilove sa SPC nemate nikakvo pravo da vi SDP-u i listi “SDP i Građanima” mjerite patriotizam i privrženost državi – zaključili su iz SDP-a.

Izvor (naslovna fotografija):

Predlažemo kao opciju i da predstavnik naše izborne liste, shodno principu rotacije, bude gradonačelnik u prvoj polovini mandata, dok bi predstavnik DPS-a bio kandidat za gradonačelnika u drugoj polovini mandata

Ostavite komentar

Komentari (0)