SDP prijeti obaranjem Vlade zbog “temeljnog ugovora”

Socijaldemokratska partija saopštila je da joj je Radni tim za vođenje pregovora sa vjerskim zajednicama neprihvatljiv, te da je prihvatanje ovakvog tima, jasno pokazuje da nije evropska, nego poslušnička.
SDP prijeti obaranjem Vlade zbog “temeljnog ugovora”

Članovi Radne grupe za pregovore sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC) oko potpisivanja Temeljnog ugovora su Marko Kovač (ministar pravde),Sergej Sekulović (savjetnik predsjednika Vlade Crne Gore), Fatmir Đeka (ministar ljudskih i manjinskih prava), Boris Marić (Generalni sekretar Vlade Crne Gore) i advokat Nikola Martinović.

-Otkad postoje radne grupe nije bilo “efikasnije”. Farsa oko “pregovora sa SPC” je trajala cjela dva dana, a SPC-u je ostalo da lektoriše sopstveni tekst. Već na konstitutivnom sastanku, radeći u krnjem sastavu jer nijesu pozvali člana – predstavnika potpredsjednika Vlade za politički sistem, uspjeli su da završe posao i utvrde radnu verziju ugovora sa SPC – navode u SDP.

IZ SDP kažu da su  oni koji su formirali tim “temeljno” pristupili “temeljnom ugovoru” i završili za koji minut duže od vremena potrebnog da ga pročitaju.

-Ipak iznenađuje spremnost pojedinih članova radne grupe da pristanu na ovakvu ulogu. Ništa ne pokazuje motivaciju jasno kao način na koji nešto radite.Da se ne bi trošili na obrazlaganje očiglednog: Ukoliko Vlada prihvati ovakvo služenje tuđim interesima, time jasno pokazuje da ne namjerava biti evropska nego poslušnička, pa očigledno dolazi vrijeme da se mandat vrati građanima – navode u SDP.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Papović: SPC od Crne Gore traži status kakav nema ni u Srbiji

Temeljni ugovor sa SPC drma temelje Vlade Crne Gore

Temeljan, tajan i osporavan ugovor Crne Gore sa SPC

Olenik: Crnogorsko tužilaštvo ispituje osam slučajeva zlostavljanja djece

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

ROK, GRANT, BRANDO: Zavodnici koji su zapravo voljeli muškarce!

Nikolić pred djecom tukao trudnu Nerdu više od osam sati

Ovo je radna verzija Temeljnog ugovora koji su uskladile Vlada i SPC

FOTO Emina Čunmuljaj pozirala na Adi Bojani sa lubenicom, fanovi oduševljeni ljepotom supermodela