test

SDP: Rukovodstvo CEDIS-a da podnese ostavku

Standard

15/04/2022

15:46

Socijaldemokratska partija je pozvala rukovodstvo CEDIS-a da podnese ostavku zbog lošeg poslovanja i iskazanog gubitka od skoro 10 miliona eura u 2021. godini.

ZAPOŠLJAVANJE UTICALO NA GUBITKE CEDIS-a: Troškovi za zarade “partijskih vojnika” uvećali fond za plate za skoro dva i po miliona eura

Kako dodaju, milionski gubici su sada i zvanično potvrđeni u izvještaju podnesenom Poreskoj upravi, u iskazu o ukupnom rezultatu – bilansu uspjeha, u tačnom iznosu od 9. 849.284 eura.

”Kompanija koja je godinama iskazivala poslovni uspjeh, tokom prethodne godine je zabilježila ogroman gubitak koji je posljedica nedomaćinskog poslovanja, nekompetentnosti i beskrupuloznog partijskog zapošljavanja”, kažu iz SDP.

Jasno je, dodaju iz SDP, da je nakon preuzimanja kompanije ona postala partijski plijen, sa nekoliko stotina novo zaposlenih u 2021. godini, čime je CEDIS, u inače veoma jakoj konkurenciji, postao simbol i šampion klijentelizma apostolske Vlade.

”Svi pokušaji pravdanja kroz razne pokušaje friziranja poslovnih rezultata ne mogu sakriti činjenicu i milonske gubitke, koju i sama kompanija priznaje kroz zvaničan izvještaj, zbog čega njen menadžment treba odmah da podnese ostavku”, zaključuju u saopštenju.

Izvor (naslovna fotografija):

SDP

Ostavite komentar

Komentari (0)