test

Sjednica Skupštine naredne sedmice: O lokalnim izborima, skidanju imuniteta poslanicima…

StandardIT

05/11/2021

14:44

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić sazvao je Treću sjednicu Drugog redovnog (jesenjeg) zasijedanja u 2021. za 12. novembar. Iz Skupštine je saopšteno da će sjednica početi u 10 sati. Poslanici će raspravljati o 13 tačaka, među kojima su dopune Zakona o lokalnoj samoupravi, izmjene i dopune Zakona o sportu, ako i izmjene Zakona o unutrašnjim poslovima.

Na dnevnom redu su dopune Zakona o lokalnoj samoupravi, a govoriće se o eventualnom skidanju imuniteta pojedinim poslanicima.

Takođe, biće riječi i o inicijativi SNP-a da se utvrdi da li je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović povrijedio Ustav.

Na dnevnom redu će se naći izvještaji sa predlogom Administarstivnog odbora kojim se daje odobrenje da se protiv poslanika Petra Ivanovića, može pokrenuti krivični postupak.  

Razmatraće se i ostali izvještaji tog odbora kojima se ne daje odobrenje da se protiv poslnika Dragana Krapovića, Vladana Raičevića, Milana Kneževića, Milutina Zogovića, i poslanice Zdenke Popović može pokrenuti krivični postupak.

Na dnevnom redu je i predlog za pokretanje postupka za utvrđivanje da li je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović povrijedio Ustav, kao i interpelacije za pretresanje pitanja u vođenju politike Vlade u oblasti poljoprivrede, prosvjete i vanjskih poslova.

Posljednja tačka na dnenvom redu su  izbori, imenovanja i razrješenja.

Izvor (naslovna fotografija):

Skupština Crne Gore

Ostavite komentar

Komentari (0)