Izvor: Pobjeda

SKANDAL: Ministarka Srzentić uhodila i prijavila četvoro maloljetnika da su joj podmetnuli „bubice“ u stan, onda naprasno odustala?!

Ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija Tamara Srzentić juče je bila akterka skandaloznog ispada u kojem su žrtve bile četvoro maloljetnika koje je pola sata pratila i snimala - od Skupštine Crne Gore u centru grada do Preko Morače, za njima upala u ulaz jedne zgrade gdje su se sklonili od nje, pa im zvala policiju pod optužbom da su oni nju uhodili, pošto su joj u stan postavili prislušne ''bubice''?!
SKANDAL: Ministarka Srzentić uhodila i prijavila četvoro maloljetnika da su joj podmetnuli „bubice“ u stan, onda naprasno odustala?!

Tamara Srzentić

Pošto su maloljetnici – dvojica šesnaestogodišnjaka i dvije sedamnaestogodišnjakinje privedeni u policiju i dali izjave, bez prisustva roditelja, ministarka je, kada joj je rečeno da se radi o djeci, naprasno odustala od prijave.

Srzentić je, kako je Pobjedi kazao nezvaničan sagovornik iz Ministarstva unutrašnjih poslova, prijavila da je prate četiri mlađe osobe koje su joj u stan postavile prislušne „bubice“?!

– Policija je odmah reagovala – kaže ovaj nezvaničan izvor Pobjede.

SVJEDOČENJE

Prema svjedočenju četvoro maloljetnika, kako nam je prenio otac jednog od mladića, njima nepoznata žena počela je da ih prati od Skupštine Crne Gore.

– Moj sin i njegov drug bili su na ručku u obližnjem restoranu i kod Skupštine je trebalo da se nađu sa drugaricama. Dok su ih čekali primijetili su, kažu, nepoznatu ženu u svijetlom kaputu kako ih zagleda, a onda su shvatili i da ih snima. Bilo im je čudno. Smijali su se, šalili, razgovarali i ničim nijesu ostavljali utisak da bilo što loše namjeravaju da urade, ali ih je ona uporno snimala – ispričao je naš sagovornik.

Javili su, onda, drugaricama da se nađu u Njegoševom parku, a žena u svijetlom kaputu je krenula za njima.

– Nastavila je da ih prati i kroz park. Kada su im stigle drugarice, pošto im je čitava situacija bila čudna, dogovorili su se da se razdvoje u parove i nađu Preko Morače, kod jednog restorana brze hrane – prenio je Pobjedi otac jednog od dječaka.

Žena u svijetlom kaputu odlučila je da prati njegovog sina. Kako im je sve vrijeme bila „za petama“, to je počelo da ih plaši, pa je dvoje maloljetnika odlučilo da se skloni u ulaz zgrade pored restorana gdje je trebalo da se nađu sa drugom i drugaricom.

– Nadali su se da će nepoznata žena odustati, ali umjesto toga ona je za njima upala u ulaz i nastavila da ih snima. Tada je moj sin pitao u čemu je problem, ko je ona i zašto ih prati i snima, drsko je odgovorila: „Ja sam ministarka i nijesam dužna ništa da objašnjavam“ – ističe on.

PRIVOĐENJE

U međuvremenu su im stigli prijatelji, ali i policijska patrola i „pokupila“ četvoro maloljetnika i privela ih u zgradu policije.

Djeci je, kada je Srzentić počela da ih prati, priča naš sagovornik, neko vrijeme sve to bilo smiješno i zanimljivo.

– Ali se, kako nije odustajala, kasnije kod njih pojavio strah, jer ih je žena bez ikakvog logičnog objašnjenja snimala i uhodila – kaže naš sagovornik.

Ogorčen je i najavljuje da će danas podnijeti krivičnu prijavu i protiv Srzentić i protiv policije.

Inače, dva mladića i dvije djevojke su uzorni sportisti i sportistkinje, članovi podmlatka ženskog košarkaškog kluba Budućnost Bemax i muškog KK Podgorica. Zato je i razumljivo ogorčenjenje njihovih roditelja.

– Patrola je došla za njih, izvela ih iz ulaza i privela u stanicu policije, bez obavještenja roditelja, iako se radi o maloljetnicima. Slušajte me sad, moj sin je prije svega časno i pošteno dijete, odličan đak. Ne zaslužuje da ga kao mladog reprezentativca Crne Gore, kao nekog ko nosi grb ove države, bilo ko maltretira i privodi – izričit je naš sagovornik.

Kaže i da ga je pola sata nakon što je dobio informaciju da mu je sin priveden pozvala inspektorka da se izvini.

– Poštujem taj gest, ali neko je kriv za maltretiranje ove djece i treba da odgovara. Srzentić je nezakonito snimala i fotografisala, a policajci su protivpravno lišili slobode djecu – poručio je on.

Da mu je sin priveden saznao je tek nakon što ih je policija puštila na slobodu.

Aktuelna Vlada ostala je bez većinske podrške u parlamentu, a da je pitanje dana kada će biti i oborena formalizovano je u utorak kada je grupa poslanika Skupštini podnijela inicijativu za nepovjerenje Vladi, među kojima su i poslanici koalicije „Crno na bijelo“ koja je članica vladajuće većine.

Premijer i njegov tim potez poslanika Ure, partije koja predvodi koaliciju „Crno na bijelo“ i čiji je lider Dritan Abazović potpredsjednik Vlade, okarakterisali su kao čin izdaje.

Vjerovatno, pod velikim pritiskom, neki od njih sada „izdajnike“ vide na svakom koraku, pa je i ministarka Srzentić četvoro maloljetnika „prepoznala“ kao opasne špijune. Nešto, poput Ilije Čvorovića, glavnog junaka kultnog filma „Balkanski špijun“ koji je u napadima paranoje iskonstruisao teoriju zavjere o zavjereničkoj grupi koja priprema terorističke atake na zemlju, a on jedini to shvatio i odlučio da se izbori sa „državnim neprijateljima“.

Ministarka Srzentić je, istina, na kraju, ipak odlučila da uključi i institucije i njima prepušti njihov posao.

Skandalozno ponašanje

Otac jednog od dječaka koje je minstarka Tamara Srzentić prijavila policiji kazao je Pobjedi da je njeno ponašanje skandalozno.

– Isto kao što je skandalozno da policija postupa po njenoj prijavi mimo zakona – kategoričan je on.

Ističe da ni njegov sin, ni ostalo troje djece ničim nijesu izazvali, uvrijedili ili uticali na to da se Srzentić ponaša tako kako se odnijela prema njima.

– Snimala ih je, fotografisala, pratila i na kraju drsko objasnila da joj sve to može biti jer je ministarka. E, pa ne može – poručio je on, ističući da se nada da će institucije adekvatno reagovati.

Srzentić: Kad sam dobila informacije od policije, nijesam podnijela prijavu

Ministarka Tamara Srzentić odgovorila je na pitanja Pobjede porukom, tražeći da se tekst prenese u cjelini.

– Danas sam policiju obavijestila o određenim radnjama u kojima su narušene moja i bezbjednost moje imovine, te podnijela prijavu protiv NN lica. Naime, u jutarnjim časovima došlo je do pokušaja provale u stan u kojem živim i pozvala policiju. Odmah nakon izlaska iz stana, primijetila sam određena lica sumnjivog ponašanja za koje sam imala sumnju da su umiješana u pokušaj provale o čemu sam obavijestila inspektore – navela je Srzentić.

Ona dodaje da je policija dalje preuzela radnje iz svoje nadležnosti.

– Kasnije u toku dana od inspektora sam dobila informacije da se radi o maloljetnim licima, za koje ne postoji osnovana sumnja da su učestvovala u radnji koja je osnov moje prijave. Protiv tih lica nisam podnijela prijavu.

Predmet koji se tiče pokušaja provale u moj stan je i dalje aktivan i inspektori Uprave policije rade na njegovom rasvjetljavanju – navela je Srzentić.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Jovanović: Poslali smo jasnu poruku da nedodirljivih i zaštićenih nema

Advokat Andrije Mandića moneta za potkusurivanje

Ukidanje termina Pravoslavna crkva suprotno dokumentu Sabora SPC iz 2006.

MCP: Vlada reagovala nervozno, povukli su Nacrt zakona, jer su znali da ga pred VK čeka negativno mišljenje